Ще стане ли телевизията интерактивна?

Netflix сливат филмите с видео игрите

04 октомври 2018

Netflix сливат филмите с видео игрите

Готов ли си да поемеш контрол? Този въпрос задават от телевизионнат стрийминг платформа Netflix, когато съобщиха революционната новина, че един от епизодите на предстоящия пети сезон на "Черното огледало" ще ти позволи да избереш в каква посока да поеме действието.

На зрителите ще бъде дадена възможност да ръководят сюжета и изходните събития за героите. Това ще бъде и първо такова начинание за платформата, след като направиха същото с двете анимационни поредици "Puss in Book: Trapped in an Epic Tale" и "Buddy Thunderstruck: The Maybe Pile" (и двете силно ти ги препоръчваме).

Ще стане ли телевизията интерактивна?

Идеята за интерактивни филми отдавна се спряга като бъдещето на телевизията, но едва сега се превръща в реалност. През януари тази година интерактивният сериал на Стивън Содъбърг по HBO "Мозайка" даде на зрителите възможност да свалят приложение, чрез което могат да навигират през 7,5 часа съдържание и да разгледат различни перспективи в развитието на героите и техните истории.

Идеята на Netflix да изпитат нагласата на зрителите за интерактивна телевизия с един епизод от изключително популярен сериал е наистина умна. Това означава, че на платформата няма да й се налага да разработва изцяло нов сериал, а само да тества вниманието на публиката.

Netflix отдавна са свили границата между игри и забавление и то повече, отколкото вероятно предполагаш, с техния алгоритъм, който прави всичко възможно, за да те накара да продължиш да гледаш телевизия. Компанията има 76897 уникални начина, за да опише различни филми, така че да открие и да препоръча предаване или сериал спрямо индивидуалния вкус на всеки от техните над 40 милиона абоната.

ОЩЕ ОТ Музика

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Sony възраждат PlayStation One

Ретро геймингът е по-жив от всякога

Samsung първи със сгъваем телефон

Ще успее ли корейската фирма да изпревари Apple