Господари на вкуса

На 23 и 24 март имаш среща с лидерите в производството на уиски, ром и вино на четвъртoто издание на Whisky, Rum & Wine Master Test

16 март 2018

На 23 и 24 март имаш среща с лидерите в производството на уиски, ром и вино на четвъртoто издание на Whisky, Rum & Wine Master Test

Класните питиета са като класическия костюм – елегантни, без нищо излишно, но всяко със собствен почерк и акцент точно там, където трябва. И както стилните дрехи се намират в изисканите бутици, така и водещите представители на уиски, ром и вино индустрията намират своя дом под покрива на хотел „Маринела“. Там за четвърта поредна година краят на март ще бъде най-очакван за любители, познавачи, колекционери. Ще имаш шанса да се срещнеш с майсторите от най-добрите дестилерии и изби от цял свят.

Традицията Whisky, Rum & Wine Master Test се утвърди като най-голямото събитие в България, обединяващо трите категории: уиски, ром, вино.

Уиски „Властелинът на пръстените“ обединява производители от целия свят. Можеш да поглезиш небцето си с уиски от Шотландия, Ирландия, САЩ, Япония, също и от Тайланд.

Ром Йо-хо-хо и бутилки с ром. География от Колумбия, Доминикана, Куба, Ямайка, Барбадос, Гвиана, отлежали и екзотични ромове от цялата карибска поляна.

Вино Тази година организаторите на Whisky, Rum & Wine Master Test 2018 са предвидили цяла зала, отделена само за вина, висококачествени образци, разделени в категории България, Стар свят и Нов свят.

Мисия Основната мисия на Whisky, Rum & Wine Master Test е да запознае българския потребител и почитател на изисканите напитки с производители и представители на най-новите бутикови продукти в бранша. Дали става въпрос за опушено малцово питие от Шотландия или неочаквана изненада с дискретен аромат от Далечния изток, всеки ще открие нещо за себе си и ще има с какво да предизвика и поглези сетивата си.

Господари на вкуса

Мастър класовете Истинските фенове на уискито, рома и виното ще имат ценната възможност да се запишат в майсторски класове, по време на които ще се запознаят с тайните в производството, историята на любимите им напитки и тънкостите в културата на консумацията им. Класовете ще бъдат 16 + 2 и ще бъдат водени от бранд амбасадори, собственици на марките, и водещи експерти в индустрията. Ще се провеждат последователно в залите „Мадара“ и „Елена“, като всеки майсторски клас ще бъде с продължителност 60 минути. Всеки посетител, закупил билет за майсторски клас, ще получи достъп до основните зали на фестивала.

Билети Вино билет - 10 лв. - дава неограничен достъп за дегустиране на вино. Двудневен билет - 30 лв. - получаваш 10 талона от 2 лв. за дегустация на уиски или ром, официална чаша за уиски Glencairn и луксозен холдър към нея. Еднодневен билет - 15 лв. - получаваш официалната чаша за уиски Glencairn и луксозен холдер към нея, но само 2 талона и важи за ден. VIP-талон на цена 8 лв. ще осигурява достъп до специални селекции. Подробната програма е налична на www.whiskyrumwine.com

Екстрите За да бъде истински завършено до всеки детайл, на събитието ще има и, разбира се, ръчно свити пури от най-висок клас. А за да се насладиш пълноценно на различните напитки, екипът на Pure H2O ще предостави достатъчно от своята вода с мек и ненатрапчив вкус, която е идеалният партньор на дегустациите на алкохолни напитки. Ще бъде отделено нужното внимание и на значението на водата като важна част от ритуала за сервиране и опитване на уиски. За прецизното й дозиране ще бъде използван професионален инструмент - ръчно изработена стъклена пипетка от Angel Share Glass. Точно такъв луксозен и елегантен дропер ще могат да спечелят и участниците в майсторските класове.

За финал, преди да се впуснеш в света на уискито, рома и виното, организаторите напомнят, че пълното удоволствие от консумацията на алкохолни напитки носи консумирането им с мярка и отговорност. Но джентълмен като теб, сигурни сме, вече е наясно с това.

Билети се продават на място и онлайн на www.optimist1.com и www.sabitie.bg

ОЩЕ ОТ Питиета

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Да пиеш вино в анус

Мечтал ли си някога да отпиваш вино, седейки в дебело черво?

Уиски за милиони

Две супер редки бутилки излизат на търг