Първият български финалист в Beluga Signature е обявен. Следва финалът в Сочи

На 5 юни в Jasmine Gastro Bar се проведе българският финал на третото издание на Beluga Signature – барманска програма и творческо състезание в едно

28 юни 2018

На 5 юни в Jasmine Gastro Bar се проведе българският финал на третото издание на Beluga Signature – барманска програма и творческо състезание в едно

Тази година състезанието покори нови ширини, като достигна 3 континента, а Академията за бармани продължи да расте. В България семинари водиха миналогодишният победител Витек Воячек, Филип Дъф (Education Director на “Tales of the Cocktail”) и Алекс Кратена (бивш главен барман в бар „Артезиан“ в Лондон, оглавявал класацията „50-те най-добри бара в света“ четири години подред).

След внимателна селекция само 6 бармана получиха тайна творческа задача и възможността да представят творенията си пред журито в Jasmine Gastro Bar. Герман Гочев от The Martini Food & Cocktails (Варна), Кирил Хаджиев от Cosmos, Мартин Стаменков от Oscar Club, Николай Сираков от Cache Bar, Никос Хляпас от The Cocktail Bar и Пламен Райнев от 5L Speаkeasy се съревноваваха в достойна конкуренция и бяха оценявани от реномирано жури в лицето на Андреа Брулати – посланик на Beluga за Великобритания, Димитър Димитров – главен барман на By the Way и член на журито на Mixology Bar Awards, и Ивайло Герасимов – барман с над 15 години стаж в топ барове в Лондон.

Те присъдиха титлата на Никос Хляпас, който се отличи с изключителна увереност, желязна подготовка и неустоим чар. С представяне достойно за световната бар сцена, към която се е запътил, той демонстрира способността на наистина добрия барман не само да създаде невероятен коктейл, но и цяло едно преживяване за гостите си със страхотна атмосфера и настроение. Сега пред Никос стои само Световният финал в Сочи, Русия.

На 10 септември някои от най-добрите бармани на Русия, Франция, Германия, Великобритания, Испания, Италия, България, САЩ и ще имат уникалния шанс да се състезават за титлата Глобален посланик на Beluga Signature за 2019 г. на Световния финал в Сочи. Победителят ще представя себе си и Beluga водка на най-големите събития в индустрията и ще бъде изпратен на едноседмично обучение в един от 50-те най-добри барове в света, по свой избор.

За подробни критерии за оценяване, изисквания и правила, посети beluga-signature.com

ОЩЕ ОТ Питиета

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Парти като за световно

Време(то) е за включена скара и изключен телефон

Звезден градус

Знаменитостите и техните високоалкохолни напитки