Звезден градус

Знаменитостите и техните високоалкохолни напитки

25 юли 2018

Знаменитостите и техните високоалкохолни напитки

Не са малко бандите в света на рока (а вече и не само), които пуснаха свои брандове бира – дали обикновени лагери, завъртяни крафт питиета или традиционни рецепти. Сред първите са AC/DC, Kiss и Motorhead, за вторите можеш да се обърнеш към Clutch или Behemoth, а Iron Maiden имат отличен собствен британски ейл. Отделно са музикантите и групите, чиито имена стоят на етикети на бутилки с вино като собствената изба на Мейнърд Кийнан от Tool и A Perfect Circle, швейцарските електро метъли Samael или немските пауър/хеви метъл юнаци Blind Guardian.

Звезден градус

Днес обаче ще ти покажем няколко звездни питиета с доста по-висок градус на алкохол. Там, както и при бирата, има както страхотни попадения, така откровени разочарования. Във всеки случай, когато една музикална звезда предлага собствен продукт, извън основната й сфера, са ясни две неща. Първото е, че всички ще научим за него. Второто е, че трябва да подходим с внимание и недоверие. Ето една кратка разходка на Esquire в света на твърдото гориво, заредено от звезди.

Mansinthe – Marilyn Manson

Повечето звезди обличат с името си водка или уиски, но е и г-н Брайън Уорнър. Познатият за широката публика като Мерилин Менсън, той пусна своя марка абсент и го кръсти… Mansinthe. И, въпреки че името е леко тъпо, питието категорично не е. Менсън е стар познайник със Зелената фея и я е впрегнал да напълни бутилките Mansinthe с отличен абсент.

Casamigos Tequila – Джордж Клуни

Може и да е леко странно красив бял мъж да произвежда високакечствена текила, след като сме свикнали тя да идва от страни, с население предимно от латиноси. Но когато видиш Джордж Клуни да се усмихва чаровно в компанията на мексикански фермери в сайта на Casamigos Tequila, вече можеш по-лесно да преглътнеш текилата му, нали? Тя идва в три отлични варината – Blanco (бяла), Reposado (мека) и Añejo (отлежала). Последната е истинска вкусова феерия с шоколадово-кремовия си привкус и лека нотка на пушек.

Aviation Gin – Райън Рейнълдс

Aviation Gin е на пазара още от 2006, дестилиран от уважаваната компания House Spirits Distillery в Портланд, Орегон. Тази година актьорът Райън Рейнълдс закупи сериозен дял от акциите на дестилерията. И то само след като е опитал брилянтния джин и се е влюбил в него. Отличен вкус, мистър Рейнълдс.

Longbranch Bourbon – Матю Макконъхи

Старите дестилерни майстори скептично смръщиха вежди, когато Матю Макконъхи беше назначен за творчески директор на Wild Turkey. Но той далеч не е само лицето, което продава марката. По-рано тази година излезе и първата им колаборация. В Longbranch е използван 8-годишен бърбън Wild Turkey и е подправен с мескитов въглен от родния на Макконъхи Тексас. А и да си говорим честно – стига ни да се сетим как актьорът се мотае в „True Detective” с впиянчена физиономия и мъжкарска коравост и някак си вярваме, че неговото питие си струва вниманието.

Heaven's Door Whiskey – Боб Дилън

Широкоизвестна тайна в Щатите е, че няма как да изкараш кофти уиски, ако ползваш зърнените суровини на Midwest Grain Products. Тяхната продукция излиза вече отлежала на пазара от дестилерията им. Точно към тях се е обърнал и Боб Дилън, за да изкара на пазара чудесно ръжено уиски.

Virginia Black American Whiskey – Дрейк

Може и бутилката му да наподобява кофти одеколон, брандиран от собственик на бизнес с нощни заведения, но уискито на Дрейк си го бива. А, да, то също идва с дестилат от Midwest Grain Products.

d'Usse Cognac – Джей Зи

Всеки би очаквал най-популярния, богат и с истински звезден статус рапър да продава успешно всеки продукт, на който стои името му. Произвеждан от Bacardi, конякът на Джей Зи е мека напитка, която е отличен старт за новаци в света на брендито, които биха оценили впечатляващата форма на бутилката.

The Pogues Irish Whiskey – The Pogues

Честно ли? Само като прочетохме името на бутилката, в главата ни прозвуча “Dirty Old Town” в изпълнение на пиянски хор в ирландски бар и мислено си наляхме по едно голямо. А, не било само мислено! Има го във варианти 10-годишно сингъл малц уиски, отлежавало в дъбови бурета от шери, 7-годишно ирландско уиски, отлежавало в бурета от бърбън и 4-годишно ирландско уиски отлежамало в бурета от бърбън. Върви идеално on rocks или направо от бутилката, ако си застаряващ пънкар, който иска да впечатли хлапетата в бара.

Singani 63 – Стивън Содърбърг

В един от редките случаи, когато режисьорът и сценарист е и знаменитост, имаме също така познавач и на добрите алкохолни напитки. Стивън Содърбърг се запознава с този тип питие, докато снима „Че” в Боливия. Непознато за широката публика, това бренди се прави от гроздов дестилат и всъщност е доста близо до хубавата гроздова ракия.

Ron De Jeremy – Рон Джеръми

„Ron” означава „ром” на испански. И никакви други майтапи не вървят в този конкретен случай.

Danny Devito's Premium Limoncello – Данни Девито

Преди 10-ина години Дани Девито излиза на вечеря с добрия си приятел Джордж Клуни, хапват обилно и се пренасят към баровете, където до светло къркат веселяшки. Девито твърди, че е изпил седем големи лимончело, след което се прибрал, говорил с жена си и осъзнал, че няма смисъл да си ляга, тъй като в 7 сутринта трябвало да участва в радио предаване. След това трябвало да бъде в дневното токшоу The View, но докато чакал в лимузината, взел, че заспал. След два часа на тежка алкохолна дрямка, се озовава в студиото и е толкова замаян, че няма представа къде се намира и кой е срещу него. Следват минути на ефирна веселба, неособено ласкави реплики по адреса на Джордж Буш младши и разплакани от смях Роузи О’Донъл и Джой Бехар. Изводът за Девито от цялата история е да направи собствен бранд лимончело. Браво!

ОЩЕ ОТ

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Първият български финалист в Beluga Signature е обявен. Следва финалът в Сочи

На 5 юни в Jasmine Gastro Bar се проведе българският финал на третото издание на Beluga Signature – барманска програма и творческо състезание в едно

Бира от древността ще оживее днес

Учени възраждат стара месопотамска рецепта