Различните коктейли с джин

Защото джинът може да се пие с нещо друго, освен с тоник

Ивайло Александров 11 февруари 2019

Джин с тоник вероятно е най-известният коктейл, който се прави с този вид алкохол. Джин с тоник е приятна, лесна за приготвяне комбинация, но със сигурност не изчерпва възможностите на коктейлите с джин.

Всъщност, джинът може да се комбинира по много различни начини, а ние ти предлагаме да видиш някои от най-свежите коктейли с този алкохол.

Различните коктейли с джин

Strawberry Collins

Това е най-лесната за приготвяне рецепта за коктейл с джин и плодове. От друга страна, тази рецепта изисква доста повече време, в което коктейлът трябва да преседи в хладилника.

Съставки:

700 мл. джин

400 гр. нарязани ягоди

100 гр. пудра захар

Приготвяне:

Джинът се миксира с ягодите и захарта в голяма купа, а после сместа се излива в по-голям съд, най-добре голям буркан. Сместа се оставя във фризера и се разбърква на всеки 2 дни  в продължение на 3 седмици. Прецежда се през цедка за кафе или муселинова кърпа и след това се сипва във високи чаши.

ииш

Blackberry Collins

В случая рецептата е малко по-сложна, а вместо ягоди се използват къпини.

Съставки:

260 гр. свежи къпини  (около 1½ купичка).

1 чаша захар

2 чаши сух джин

¾ чаша сок от лимон

2 чаши изстудена газирана вода

Приготвяне:

Къпините, захарта и половин чаша вода се оставят в тиган на средна температура, докато захарта се разтопи. Разбърквайте често, докато къпините омекнат след около 20-25 минути. Къпините ще се превърнат в сироп, а след това трябва да изстинат и да се прецедят през цедка, така че да остане само техния сок.

Към този сок, събран в по-голям съд, се добавят джинът и лимоновият сок. Добавя се лед и сместа се разбърква, докато не изстине. Сервира се с много лед във високи чаши. Във всяка една от тях се добавя ¼ чаша газирана вода, гарнира се с лимони, нарязани на колелца.

оожш

Elderflower collins

Тази рецепта е малко по-нестандартна, защото включва сок от бъз.

Съставки:

50 мл. джин

20 мл.лимон

10 мл. сладък сироп

10 мл сок от бъз

Газирана вода

Приготвяне:

Разбъркайте джина с лимона, водата и сока от бъз. Сместа се изсипва в съд, пълен с лед, а после се добавя газираната вода. Ако искате да направите Elderflower Royale, тогава заменете газираната вода с газирано вино.

 

ffgt


Fog Cutter

Единственото по-сложно в този случай е, че трябва да намерите сироп от бадеми.

Съставки:

20 мл.джин

20 мл. бренди

20 мл.ром

40 мл. портокалов сок

20 мл. лимонов сок

15 мл. сироп от бадеми

5 мл. шери

Приготвяне:

На едно място се сипват джинът, брендито, току-що изстисканият портокал и лимоновия сок, а след това се добавя бадемовият сироп. Сместа се разбърква добре и после се добавя шерито. Коктейлът се сервира във висока чаша с много лед

ОЩЕ ОТ Питиета

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Бира, после вино…

Ново изследване показва, че няма връзка между последователността на различните видове алкохол, който пиеш, и страданието от махмурлука

Бог да пази шампанското

Векове наред произходът на популярната напитка е свързвана с областта Шампан във Франция, но дали е така?