Влак из сърцето на рома

Новата туристическа атракция е да се возиш в реставриран влак сред плантации от захарна тръстика и накрая да пробваш новата реколта ром, разбира се

Барбадос е родното място на рома, островът, където тази напитка за първи път е произведена и продължава да се произвежда с много високо качество до ден-днешен.

Влак из сърцето на рома

Първата захарна тръстика  е посадена на Барбадос през 1640 г. и не отнема много време на местните да разберат, че могат да правят алкохол от нея. Така, индустрията със захарната тръстика става основен поминък за острова в продължение на столетия, но паралелно с нея се развива една богата традиция на производство на ром.

11

Към наши дни Барбадос печели добре от това наследство. Ромът, произвеждан на острова, вече е първокачествен и има отлична репутация навсякъде по света. Неговото производство е използвано от туристическия бизнес в страната, а Nicholas Abbey Heritage Railway звучи като рая за всеки ценител на рома. Услугата включва обиколка в реставриран влак с парен локомотив по възстановена железопътна линия от 1914 г.

ww
Абатството "Сейнт Никълъс"

Влакът развежда туристите из плантацията за захарна тръстика, която е голяма 161 хектара и съществува от 350 години.

ххх

Разбира се, едната основна спирка е красивата сграда на абатството „Сейнт Никълъс", а другата е дестилерията за ром на абатството, където туристите могат да пробват последната реколта от напитката.

ппп

 

ОЩЕ ОТ Храна

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Изтока среща Запада в една бутилка

Новият бърбън „Legent" обединява традициите на Jim Beam и японските производители на уиски от Suntory

Текила Експрес

Кой не би се качил на влака към родината на огнената напитка?