Текила Експрес

Кой не би се качил на влака към родината на огнената напитка?

Текилата е огненото питие, което отдавна е запазената марка качествен алкохол от Мексико. Това питие се прави от сърцевината на растението синьо агаве, а производството му е разположено основно в град Текила, щата Халиско. В тази столица на едноименния алкохол всеки може да опита най-добрите видове текила в света, а до местността се стига с т.нар. Текила Експрес.

Текила Експрес

Това  е пътнически влак между Гуадалахара и дестилерията „Текила Ерадура" в хасиендата Сан Хосе дел Рефуджио  в община Аматитан, Халиско. Текила Експрес започва славните си пътувания през 1997 г. след като основната транспортна услуга на мексиканските железници по тази линия е преустановена. Компанията Ferromex, която е собственик на жп станцията в Гуадалахара, започва да поддържа линията на собствени разноски, като я превръща в популярна туристическа услуга, посветена на текилата.

хх

Влакът откарва пътниците до Аматитан, на 32 километра от град Текила, където всички туристи могат пробват  огнената напитка, да се разходят из насажденията със синьо агаве, а след това да се нахранят в хасиендата и после да разгледат дестилерията към нея. Преживяването е с акценти върху мексиканската култура, с пърформанси на ацтекски обичаи на тръгване и местни музиканти-мариачи за настроение по време на пътуването, а влакът се движи по маршрута само през уикендите.

фф

Текила туризмът очевидно е устойчив, защото услугата се разгръща. От 2019 г. любителите на напитката вече могат да пътуват между Гуадалахара и град Текила на специален влак, осигурен от компанията за текила „Jose Cuervo". Най-страхотното на това едночасово пътуване е, че всеки пътник на влака може да консумира колкото пожелае от текилата. Офертите за пътниците са три вида  - Express, Premium и Premium Plus, в които са включени различни възможности за добро изкарване.

22

Билетът за Premium Plus струва 130 долара и включва отделен, луксозен вагон, в който пътниците получават плодове и мексикански мезета към коктейлите.

ОЩЕ ОТ Питиета

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Влак из сърцето на рома

Новата туристическа атракция е да се возиш в реставриран влак сред плантации от захарна тръстика и накрая да пробваш новата реколта ром, разбира се

Фонтан, от който тече бира

Виж къде можеш да си налееш халба в центъра