Уискито на Боб Дилън

Музикантът е собственик на марката „Heaven’s Door", а в следващата нейна дестилерия ще има концертна зала, ресторант и арт център с творбите на самия Дилън

Стефан Стефанов 10 април 2019

Може би не знаеш, но Боб Дилън има своя марка уиски, наречена „Heaven’s Door" на една от най-известните му песни - "Knockin' on Heaven's Door".

Уискито на Боб Дилън

„Heaven’s Door" предлага богат асортимент от уискита, но част от процеса на създаване на всяко от тях е свързан по един или друг начин с американския щат Тенеси.

ааоооо

Следващият ход на Дилън в уиски индустрията ще бъде направен в столицата на този щат – Нешвил. Градът е  известен като столица на кънтри музиката и именно там Боб Дилън записва своя легендарен албум „Nashville Skyline" през 1969 г.

По повод 50-годишнината от излизането на материала, музикантът е решил да основе дестилерия в града през 2020 г.  Всъщност, това ще е нещо повече от обикновена дестилерия, защото сградата ще е мултифункцонална.

оаая

В нея ще има дестилерия, зала за концерти, ресторант, „уиски библиотека", както и арт център, в който ще бъдат изложени рисунки и скулптури на самия Дилън.

ОЩЕ ОТ Музика

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Бирата на Metallica дойде в София

Виж къде можеш да опиташ Enter Night още утре

Запознай се с байжиу

Това е най-консумираната алкохолна напитка в света, а произходът ѝ е…Китай