Ракии от пъпеш, тиква и фурми в София

Rakia & Spirits Fest Sofia 2019 е в края на месеца

Ивайло Александров 15 ноември 2019

Седмото издание на Rakia & Spirits Fest Sofia 2019 ще се проведе на 29 и 30 ноември в зала 7 на НДК. Организаторите обещават интересни и изискани вкусове, редки напитки, висококачествени деликатеси и жива музика. На изложението ще бъдат предвастевин над 300 ракии и спиртни напитки от Балканите. 7 на НДК и ще събере над 300 вида ракии и спиртни напитки от Балканите. Ще могат да се дегустират многообразие от отлежали сливовици от съседна Сърбия, най-доброто от дестилерия Тиквеш от Северна Македония, гръцко ципуро и узо, а специалисти на турското раки ще демонстрират с аптекарска точност пропорциите на лед, вода и раки. Ракия от пъпеш, тиква и фурми са само част от плодовото разнообразието, което ще видиш на фестивала.

Ракии от пъпеш, тиква и фурми в София

Разбира се, не може само пиене, затова е и предвидена хранителна зона с гурме специалитети, сочни меса и традиционни наши и балкански мезета. Осигурена е и търговска зона с цени на производители за всеки, решил да зарадва близък с любимата му напитка. Ще има и авторски ракия коктейли, които изненадват с превъзходни вкусове и интересни комбинации. Разбира се, няма да се мине и без един от любимите лекове на българина през студените месеци - греяната ракия. А за музиката ще се погрижат Echoo Balkan Samba. Ако посетиш Rakia & Spirits Fest Sofia 2019, ще можеш да влезеш в ролята на rakia hunter, гласувайки за "Най-добрата ракия" на фестивала.

Rakiii

Билети на цени 20 лева (еднодневен), 30 лева (двудневен) и 45 лева (ВИП) могат да бъдат купени от мрежата на Eventim.bg, както и по време на самото събитие. На касите на фестивала ще се продават допълнителни токени за  дегустация на  ексклузивни напитки. За подробности можеш да посетиш сайта balkanrakiafest.com и Facebook страницата на фестивала.

ОЩЕ ОТ Храна

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Judas Priest пускат собствен ром

Напитката ще е в силно ограничен тираж

Син чай за спокойствие

Clitoria ternatea е име на истинско цвете