Студеното кафе е пет пъти по-добро!

Дори не сме подозирали

11 юни 2017

Живеем във времена, които сриват всякакви клишета - сега се оказва, че студеното кафе е по-добро от горещото. Не ти се вярва? Популярната марка Kaiku Caffè Latte защитава тезата, че консумацията на хладка кофеинова течност има поне пет предимства пред тази на топлата.

По-здравословно е. Студеното кафе не е толкова кисело, което е добре както за стомаха ти, така и за зъбния емайл. Освен това вкусът е по-сладък - поради липсата на киселинност.

Ароматът е по-приятен. Споменатият бранд твърди, че уханието от студеното кафе е по-добро. Освен това то не "бърза" - за разлика от горещото, което трябва да бъде консумирано веднага. Съответно можеш да му се наслаждаваш по-дълго.

Хидратира по-добре. През лятото студеното кафе може да е източник на вода за организма - в жегите това е сериозно значение. Хладкото питие ще ти помогне да регулираш телесната си температура.

Зарежда с енергия. Всеизвестно е, че кафето те прави по-енергичен и затова в студено състояние е перфектно за лятото: освежава те преди тренировка и ти дава сили след нея.

Прави те по-щастлив. Според Kaiku горещото кафе се асоциира със "спешно ми трябва кофеин", докато студеното можеш да си го сърбаш по всяко време: на разходка, на фестивал, на плажа...

И все пак, пиенето на кафе е почти интимен ритуал - всеки е наясно как точно му харесва. Но пък нищо не ти пречи да пробваш...

 

ОЩЕ ОТ Питиета

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

5 напитки, които подобряват паметта!

Изненада - има и алкохолни!

Винаги избирай жената, която пие уиски!

Петте причини, с които нейният избор на малц ни печели!