Кокаинов бургер в чест на Пабло

Австралийски ресторант обяви в менюто си скандален хамбургер, вдъхновен от легендарния колумбийски наркобарон

Ивайло Александров 04 февруари 2019

Фигурата  на Пабло Ескобар съвсем забележимо, но неусетно изпълзява от сенките на миналото и по някакъв странен начин, сякаш получава обществена реабилитация. Или, ако не чак реабилитация, то поне предприемачите не се свенят да използват името му, за да позлатят бизнеса си.

Темата "Ескобар" очевидно е повече от благодатна, повече от 25 години след убийството на колумбийския бос. Съвсем наскоро в австралийския град Мелбърн бе открит  ресторант, който едва ли щеше да привлече толкова внимание, ако не беше един от бургерите в менюто.

Кокаинов бургер в чест на Пабло

Pablo's Escoburgers предлага храна за истинските почитатели на легендата  за Ескобар и съвсем не се шегува в експлоатацията на образа.  Голямата изненада за посетителите на заведението е The Patron Burger, който се сервира с бял чесън на прах, които наподобява кокаин, а фалшива стодоларова банкнота, стърчи от хлебчето. За още по-пълна тематичност клиентът получава цяла торбичка с белия прах от чесън, както и копие на лъжичка за кокаин. Точно, както вероятно би си поръчал хамбургера самият Пабло.

шшшщ

Новината за „кокаиновия" бургер предизвика различни реакции в социалните мрежи. Докато някои открито се забавляват на грубоватия хумор на заведението, то други са сериозно подразнени. Причината е, че  ресторантът използва противоречивата слава на наркобарона, за да привлече клиенти и да спечели повече пари.

ОЩЕ ОТ Храна

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Рецептите на Снууп Дог

Рапърът издава готварска книга

Изкуство в чиния

Таен японски майстор е автор на една вкусна комбинация от кулинария и изкуство