Следновогодишно шкембе

Три места, на които да стартираш годината огнено

Честита нова година! Наспа ли се? Главата как е? Изпитваш ли нужда да вкараш течно гориво в себе си? Избрахме ти три места, на които можеш да утолиш глада, да избистриш главата и да се насладиш на отлично приготвена шкембе чорба.

Grindhouse
Макар и по-известен като място за ъндърграунд пънк и хардкор концерти и с рампите си за скейтборд, Grindhouse се слави и с шкембе чорбата си. Питателна, вкусна и с много мръвка, тя със сигурност ще те вдигне за нови подвизи през 2020. Събитието Първата шкембе чорба за 2020 г. наистина е събитие, тъй като макар и кухнята на Grindhouse да работи всеки ден, шкембето е само по специални поводи. Grindhouse е в парковото пространство между Цариградско шосе и зала "Универсиада".

Следновогодишно шкембе

The Wrong Bar
Една от най-добрите шкембе чорби, които сме яли, е тази в Wrong Bar. Там, освен на шкембе, можеш да се насладиш на хубава скара, салати, пържени домашни картофки и добър избор от бири, вино, ракия и всякакви други освежаващи напитки. Събитието е Първоянуарски Wяong Brunch, а барът се намира на ъгъла на улиците "Шейново" и "Мургаш", с вход откъм "Мургаш".

wrong

Нушич
Нушич предлагат традиционна сръбска скара, приготвяна от натурален сръбски майстор готвач - Горан Милошевич от Лесковац. А днес са приготвили специално Отрезняващо шкембе на 1-ви януари. Ресторантът се намира на бул. "Патриарх Евтимий" 14, малко преди ъгъла с ул. "Хан Крум".

Nusic

 

ОЩЕ ОТ Питиета

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Маса за един, моля!

Kулинарният експерт на Esquire Том Паркър Боулс ти сервира ода за радостите на гастрономичeската интровертност

Кои са най-добрите заведения в София?

За пета поредна година Go Guide си задава този така важен за съвременния градски жител въпрос и отличава най-добрите барове и ресторанти в столицата