Виж кои са най-скъпите ресторанти в света

Цените в менюто във всеки един от тях са наистина шокиращи

Ивайло Александров 07 февруари 2019

Както всичко останало, ресторантите, които посещаваш, могат да бъдат символ на лукс и престиж. Всъщност,  цените в някои от тях са толкова високи, че надхвърлят всякаква установена представа за лукс и престиж.  

Предлагаме ти да видиш кои са трите най-скъпи ресторанта в света и сам да прецениш какви бакшиши се оставят там.

Виж кои са най-скъпите ресторанти в света

Masa

$595

Този ресторант в Ню Йорк често е сочен за най-скъпия в цяла Америка, защото там храненето излиза почти по 600 долара на човек, като в това не се включват питиетата и бакшишът.

Ресторантът има 26 седящи места, а резервациите се правят за три седмици напред, защото всички знаят, че главният  готвач Маса Такаяма е истински майстор, който сам приготвя менюто.

hhy

„Masa" може да се похвали с изтънчена азиатска кухня, а продуктите като свежа риба и говеждо, са внесени директно от Япония.

hhu7

Kitcho Arashiyama Honten

$646 
Този ресторант в японския град Киото е направен по подобие на церемониална японска чайна с килимчета татами по пода и ниски масички с изглед към красиви градини.

Кухнята е страхотен пример за традиционната кайсеки кухня в Киото, а майстор-готвач е отличения с три звезди Michelin Кунио Токуока, чийто дядо е създал ресторанта.

hhyy

Традицията очевидно струва скъпо, защото вечерята в този ресторант струва около 646 долара на човек.

hhy

SubliMotion 

$1700 
Капацитетът на този ресторант в Hard Rock Hotel  в Ибиса е за само 12 места, а всичките 20 храни и напитки в менюто излизат по 1700 евро на човек.

„SubliMotion" е отворен само през летните месеци и е посветен колкото на кулинарията, толкова и на визуалното шоу и технологиите.

gt6

Освен великолепната кухня, ресторантът предлага лазерно шоу и 3D мапинг по стените, което допринасят към уникалната атмосфера..

ОЩЕ ОТ Храна

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Кои са любимите ти места?

Гласувай и спечели страхотни награди

Карта на долните кръчми в България

Добре дошъл в dolna.bg - обещаваме, че ще ти хареса