Водката е полезна за здравето

Ето 6 причини, поради които е така

27 септември 2018

Ето 6 причини, поради които е така

Водката не е само питие, което да пиеш с кола в клуба или на блъди мери и мартини в бара. Всъщност, преди векове тази алкохолна напитка е създадена като лечебно средство и до ден днешен носи ползи за човешкото здраве. Така че следващият път, когато се колебаеш какъв коктейл да си вземеш, имай предвид следните шест факта.

Водката е полезна за здравето

Водката е добър дезинфектант

Да, водката е съвсем натурален дезинфектант и антисептик. Историята познава хиляди случаи, когато е ползвана за лечение на зъбобол, промиване на рани, дори за почистване на повърхности у дома. Макар че ще ти излезе по-евтино да миеш фаянса с обикновен дезинфектант от магазина.

Намалява стреса

Със сигурност си чувал, че червеното вино има успокояващ ефект, но сравнено с водката е като чай от маточина пред тлъст джойнт. Научно доказано е, че водката се справя със стреса по-успешно от виното.

Полезна е за сърцето

Водката подобрява кръвообращението и намалява риска от сърдечни удари и други заболявания на сърцето. (Изследването е правено върху животни, така че имайте едно наум). Водката, също така, намалява холестерола. А ако се опитваш да отслабнеш, да знаеш, че тя е сред най-нискокалоричните алкохолни напитки.

Допринася за хигиената на устната кухина

Вече споменахме, че водката е ефикасна при зъбобол. В допълнение, жабуркането с водка успешно бори лошия дъх. Да си знаеш преди следващата среща с новото гадже.

Потиска симптомите на артрита

Пациенти, страдащи от ревматоиден артрит и са пиели по някоя и друга чаша водка в рамките на месец, са се оплаквали по-рядко болки и възпаления, свързани със заболяването.

Намалява рисковете, свързани с диабета

За разлика от бирата или виното, водката намалява нивото на кръвната захар. Особено, когато се пие чиста. Ами, наздраве! Буквално.

ОЩЕ ОТ Питиета

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Игра на гоненица

Вече има световна спортна лига по гоненица