Как да си отгледаш (мъхеста) брада!

Очаквай скоро съвети за Маншон и Полуобувка!

03 август 2017

В живота на всеки мъж идва моментът, в който решава да си пусна лицево окосмяване и да прецени - дори само от любопитство - как изглежда с брада. Ако си на тази вълна - добре дошъл в отбора! Пускането на брада обаче има специфични пинизи - да не пипаш самобръсначката е само началото, ето какво следва:

Как да си отгледаш (мъхеста) брада!

 

Прецени с какво точно разполагаш

И какъв тип брада би отивала на стила ти. Погледни се в огледалото и внимателно разгледай формата на лицето ти - имай предвид, че брадата ще го направи възможно най-овално. Ако тъй или иначе си кръгъл (или квадратен), то можеш да издължиш физиономията, ако подстригваш страните. Ако пък лицето ти е издължено, то трябва да внимаваш да не пускаш космите прекалено дълго, защото само ще удвоиш природния (д)ефект. Вместо това остави да расте настрани, та да си причиниш малко повече симетрия.

 

Обери си врата

Най-често срещаната грешка е просто да оставиш нещата да се случват без надзор. Да - отнема време; да, няма да подстригваш брадата толкова често, колкото си се бръснал, но най-важното е следното - лицевото окосмяване винаги изглежда по-добре, ако създава впечатление за преднамереност.

Най-важната част от процеса е да не
си пускаш брада по шията, а да поддържаш хигиенично вратле. Точно тук мнозина бъркат - идеята е да оставиш брадата около челюстта и под брадичката; най-лесният начин да прецениш къде точно да бръснеш, е като поставиш два пръста над адамовата си ябълка. Сега си представи полуокръжност, свързваща края на ушите с тази точка, и премахни всичко надолу. Хубавата новина е, че когато веднъж го направиш, после ще ти е много по-лесно да усещаш контура.

Поддържай я, докато расте

Нещата не свършват с шията - останалата част от брадата също изисква подстригване. Причината е, че не всички косми растат с еднаква скорост, пък (предвид формата на лицето, която вече споменахме), ще ти се наложи някъде да пускаш повече, отколкото другаде. В момента, в който започнеш да бухваш като глухарче, просто вземи един гребен и реши срещу косъма - така ще видиш кои непослушници са по-дълги и щръкнали. Обери ги внимателно, за да придадеш форма на брадата. (За мустаците използвай ножичка и помни, че може да ти се наложи да ги подстригваш два пъти по-често, ако не искаш да приличаш на Том Селек.)

Внимавай за чистотата и мекотата

Най-малкото половинката ти ще ти благодари, ако не се отъркваш в нея с четината си. Важно е да миеш брадата със специален шампоан за този вид окосмяване, а също - ежедневно да прилагаш масло за брада. То не само я подхранва, но и омекотява косъма. Използвай гребенче, за да го разпределиш равномерно (така ще премахнеш и разни издайнически трохи от онзиденшния дюнер)

 

Оригиналният материал е в Esquire.com

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Цъкаш видеоигри - свършваш по-бавно!

Откриха странна връзка между гейминга и преждевременната еякулация

Ако чуеш това, значи нямаш никакъв шанс с нея!

10 фрази, които гарантирано те пращат зад борда