Ретро, скъпи и красиви

Пет от най-редките автомобили на Concours of Elegance

03 септември 2018

Пет от най-редките автомобили на Concours of Elegance

Между 31 август и 2 септември в покрайнините на двореца Хемптън Корт се проведе седмото издание на автоизложението Concours of Elegance. Само че, за разлика от повечето представяния на автомобили, тук говорим само за адски редки и много скъпи коли. Тъй като нито ти, нито ние сме били там, помолихме британските ни колеги да ни покажат най-интересното. И те избраха пет от най-ценните експонати.

1928 Mercedes Benz S-type Barker Tourer ‘Boat Tail’

Ретро, скъпи и красиви

Според много познавачи това е една от най-великите коли на света. ‘Boat Tail’ показва невиждана и революционна за времето си аеродинамика, като купето е по-леко от дотогава съществуващите автомобили. Също така е и най-бързият дотогава.

1967 Ferrari 365 California Spyder

Дизайнът на това Ferrari е от легендите Pininfarina, а от този модел са били създадени едва 14 бройки, специално за най-ексклузивните членове на клуб Ferrari. 4,4-литровия му V12 двигател е зареден с 320 конски сили.

1957 Ferrari 500 TRC by Scaglietti

Създаден е в зората на най-силните откъм дизайн години на Ferrari и съчетава визия и състезателен дух. Печелил е и най-старото авто-състезание 24 Hours of Le Mans.

1967 Aston Martin DBSC by Touring

Само два автомобила са произведени от този модел, като това е единственият съществуващ до днес.

1992 Jaguar XJ220

Първият автомобил на Jaguar, който минава скоростта от 320км/ч. XJ220 и до днес е една от най-редките и вълнуващи модерни (едва на 26 години е) суперколи в света. Скоростният й рекорд е от 342км/ч.

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Концептуалните коли на 2018

Най-интересните автомобили от изложенията тази година

Колите на Бърт Рейнолдс от киното

Три от класическите му автомобила отиват на търг