Колите на Бърт Рейнолдс от киното

Три от класическите му автомобила отиват на търг

26 септември 2018

Три от класическите му автомобила отиват на търг

Ако има нещо, с което се свързват живота и кариерата на Бърт Рейнолдс, то това са големите, шумни и адски красиви американски автомобили. Актьорът притежава впечатляваща колекция от такива возила и сега три от тях отиват на търг.

Колите на Бърт Рейнолдс от киното

Бърт Рейнолдс, който почина в началото на този месец, започна да продава колите си преди няколко години. През 2016 например взе 550 хиляди долара за своя ‘77 Pontiac Trans Am. Сегашният търг е първи след смъртта на актьора по-рано този месец.

На пазара излиза неговият 1978 Pontiac Trans-Am, реплика на същата кола от "Смоуки и бандита". За съжаление оригиналните автомобили не са запазени поради нелепи легални причини. Вторият автомобил е 1978 Pontiac Firebird от филма "Хупър". И би била чудесна утешителна награда, ако изтървеш първия автомобил на търга. Третата машина, която можеш да си купиш от гаража на Бърт Рейнолдс е пикапът 1987 Chevy R30 "Indy Hauler". Разкошният бял звяр сигурно ти е познат от кадъра, в който прелита над препускащ товарен влак в "Газ до дупка Кенънбол". Рейнолдс неведнъж е споменавал, че пикапът е участвал в състезанието Indianapolis Motor Speedway.

Продажбата на колите не е опит да се монетизира завещанието на актьора. Според това видео, той самият е обмислял да ги продаде. Търгът започва утре, 27 септември в Лас Вегас и се организира от Barrett-Jackson.

https://www.youtube.com/watch?v=FuM5W4zn9OI

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Ретро, скъпи и красиви

Пет от най-редките автомобили на Concours of Elegance

Веганите срещу нова реклама на Hyundai

Организацията PETA протестира срещу шега с веганите в реклама на автомобилния гигант, излъчена по време на Супер Боул