Lincoln възраждат срещуположно отварящите се врати

Новият Continental припомня за ретро колите и каретите

Ивайло Александров 05 февруари 2019

Тази година Lincoln празнуват 80-ия си рожден ден. По случая пускат много ограничена - само до 80 броя серия от модела Lincoln Continental "Coach Editions”. "Coach" защото юбилейният Continental ще има срещуположно отварящи се врати, като каретите. Такива са вратите и на много автомобили през първата половина на ХХ век, но тъй като са много несигурни и има риск от изпадане на пътниците, им лепват името "самоубийствени врати" и автопроизводителите престават да ги използват след 60-те.

Lincoln възраждат срещуположно отварящите се врати

Това нововъведение дава допълнителни 15 сантиметра за задните седалки на новия седан, тъй като купето трябва да се разшири, за да се монтират пантите за задните врати в средата на колата. Тя ще разполага с внушителните 400к.с. под капака, а интериорът ще предлага на собественика си лукс в кожа и дърво.

Lincoln

Lincoln Continental 80th Anniversary Coach Edition ще бъде наличен за продажба от лятото, като цената му ще е около 100 хиляди долара. При успех на модела, догодина се очаква и серийно произвозство, освен юбилейните 80 автомобила.

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Веганите срещу нова реклама на Hyundai

Организацията PETA протестира срещу шега с веганите в реклама на автомобилния гигант, излъчена по време на Супер Боул

Фаровете на бъдещето скоро са тук

Лазерните светлини на калифорнийската компания SLD Laser са пътят към едно по-светло бъдеще на пътя