Летящият автомобил идва

PAL-V Liberty Pioneer може да бъде кола, но може да бъде и хеликоптер и със сигурност изглежда като част от бъдещето на автомобилите във въздуха

Един от най-устойчивите елементи в сай-фай културата е убеждението, че някой ден ще има летящи коли. Може да се каже, че вече навлизаме в бъдещето в този смисъл, защото летящите коли в 2019 г. са подготвяни за серийно производство.

Летящият автомобил идва

Холандската компания PAL-V вече приема поръчки за бройки от органичена серия от полу-коли, полу-хеликоптери, които ще се казват PAL-V Liberty Pioneer.  По  пътя това возило на три колела може да развие до 160 км/ч, а, когато се превърна в хеликоптер и се издигне във въздуха, развива до 180 км/ч. Във височина PAL-V Liberty Pioneer може да се издигне максимално на 3500 метра, а за кацане е необходима писта от само 30 метра.

111

Единственият проблем е, че водачът на PAL-V  всъщност трябва да е дипломиран летец, ако иска да лети с тази машина.

На този етап само 90 бройки от Liberty Pioneer ще бъдат произведени, като първите трябва да бъдат доставени през 2019 г. Всеки, закупил летящата кола, ще получи безплатни обучителни курсове за употребата ѝ.

Наистина е хубаво някой да ти каже какво да правиш с полу-кола, полу-хеликоптер, който струва 600 хил.долара.

ОЩЕ ОТ Лукс

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Най-доброто от Geneva Motor Show 2019

Виж някои от най-впечатляващите модели, представени на събитието в Женева.

Бебето на Bugatti

По случай своята 110-годишнина компанията ще създаде реплика на свой автомобил за деца и пораснали такива