Бебето на Bugatti

По случай своята 110-годишнина компанията ще създаде реплика на свой автомобил за деца и пораснали такива

110 години история не са шега работа за компания, която се развива в автомобилния бизнес. За цялото това време Bugatti създадоха някои от най-бързите и луксозни коли в историята, а марката се превърна в синоним на престиж.

Бебето на Bugatti

По повод своя юбилей Bugatti ще отдадат почит към своята богата история, а един от най-добрите примери за това е възраждането на Bugatti Baby. Този детски автомобил е реплика на състезателния модел Type 35 и е дело на основателя на компанията Еторе Бугати, който го създава за най-малкия си син. Колата е наречена „Bugatti Baby I" и е в продажба между 1927-1936 г.

bbn

През 2019 г. Bugatti ще произведе серия от 500 модерни бройки, които ще се казват „Bugatti Baby II". Този автомобил ще е най-малкият в портфолиото на компанията към момента, но ще поддържа познатата класа. Таблото в малката шофьорска кабина  ще е  алуминиево, седалката ще е кожена, а воланът ще е точна реплика на този от състезателните автомобили от началото на 20 в.

vvb

Любопитното е, че „Bugatti Baby II" ще може да бъде управляван, както от деца, така и от възрастни, защото има 2 степени на управление. В „детската" степен колата може да развие до 20 км/ч, а възрастен човек може да превключи настройките и да подкара с до 50 км/ч. Във втория случай лимитиращият механизъм може да бъде премахнат и автомобилът може да се движи с около 60 км/ч.

Цената на един „Bugatti Baby II" ще бъде 34 хил. долара.

ОЩЕ ОТ Лукс

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Летящият автомобил идва

PAL-V Liberty Pioneer може да бъде кола, но може да бъде и хеликоптер и със сигурност изглежда като част от бъдещето на автомобилите във въздуха

Демонът на пътя

Dodge Challenger SRT Demon лети през времето и пространството