Пътят на Карлос Гон надолу

Бившият шеф на Nissan беше под гаранция, но отново е арестуван, заради нови обвинения в тежки финансови злоупотреби

Стефан Стефанов 04 април 2019

Бившият шеф на  Nissan Карлос Гон има все по-сериозни проблеми с японската полиция. Миналата година той прекара 108 дни в ареста по обвинения във финансови злоупотреби, но успя да излезе под гаранция през март срещу сумата от 9 млн. долара.

Пътят на Карлос Гон надолу
Карлос Гон

Днес Гон отново бе арестуван в Токио, този път заради обвинения, че е източил 15 млн. долара от компанията, а  5 млн.долара от тях е използвал за лични разходи. Този път полицията е иззела паспорта и мобилния телефон на съпругата на 65-годишния бизнесмен.

Случаят с Карлос Гон придобива облика на международен скандал, защото създателят на стратегическия авто-алианс Renault–Nissan–Mitsubishi вече има проблеми в Европа. Вътрешно разследване на Renault е доказало тежки злоупотреби на Гон и той за първи път бе публично обвинен  в „съмнителни практики".

карлос гон2

Доказателствата от разследването на Renault очевидно са толкова сериозни, че компанията вече е спряла годишната пенсия на бившия си шеф от 765 хил. паунда. Всички улики вече са предадени на френската прокуратура.

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Бъги от мечтите

Ariel Nomad Tactical изглежда като нещо, което може да стигне до Луната

Tesla Olympus Max ще е най-бързият електрически звяр

Компанията на Елън Мъск вече разработва този впечатляващ екземпляр, който без проблеми ще надбягва всички останали на пътя