Първото Porsche в историята отива на търг

Type 64 е истинската легенда на германската автомобилна компания, а цената за този автомобил ще бъде около 20 млн. долара

Porsche Type 64  e един от най-важните модели в цялата история на германския автомобилен гигант.

Първото Porsche в историята отива на търг

Моделът е създаден през 1939 г. от самия Фердинанд Порше, което означава, че Type 64 е най-старото Porsche в дългия каталог на компанията. Порше създава автомобила, вдъхновен от KdF Wagen, който по-късно ще стане първият Volkswagen Beetle.

dsdsdf

Porsche Type 64  е създаден за състезание от 1500 километра между Берлин и Рим, затова има модерен за времето си двигател с 32 конски сили. За съжаление,  състезанието не  е проведено, а моделът не излиза в масово производство, заради началото на Втората световна война.

dffdfds

Синът на Фердинанд – Фери създава два други автомобила от модела Type 64. Chassis #2 е завършен през декември 1939 г., а Chassis #3 - през юни 1940 г. Третият модел е конструиран от останките на автомобила на Фердинанд, който се разбива в автомобилна катастрофа.

ОЩЕ ОТ Лукс

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Луксозният танк

Къде другаде, ако не в Русия, ще направят машина, която е полу-Bentley, полу-танк?

Кой ще играе във Висшата лига?

Дарби Каунти и Астън Вила са отборите, които в директен сблъсък ще решат кой ще е третият клуб от Чемпиъншип, който ще се състезава в елита на Англия от догодина