Автомобилите – днес и утре

Какво ни очаква на Международния автомобилен салон в София

Ивайло Александров 07 октомври 2019

Страстта към автомобилите се ражда още когато през 1886 Карл Бенц създава първата кола с двигател с вътрешно горене. Двагатели, дизайн, мощности, скорост, стил – автомобилът се превръща в белег на XX век и напълно променя света. А самото автомобилостроене непрекъснато развива технологиите, представя иновации, създава легенди.

Автомобилите – днес и утре

Между 12 и 20 октомври Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) организира Международния автомобилен салон в София в Интер Експо Център. Това ще бъде 24-то издание на форума, който е между най-престижните изложения в региона и едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA), наред с автосалоните в Париж, Франкфурт, Женева, Детройт.

Auto

„Важна цел за изложителите и организатора е достоверно и мащабно разкриване на иновационния потенциал на световната автомобилна индустрия днес. Изложбените експонати документират както разнообразните концепции на задвижване, така и задълбочаването на дългосрочната тенденция за свързаност на автомобила и околната среда", подчертава председателят на асоциацията Александър Миланов. Според него автомобилите днес са значително по-вълнуващи, комфортни и безопасни за околната среда. „Тяхното усъвършенстване се ускорява, става все по-осезаемо. Посетителите ще могат да се запознаят с новите технологични решения и по време на пробни шофирания, които дават чудесна възможност за изучаване на функциите, свързани с автономно движение на модерните автомобили."

Auto

Над 100 са фирмите-изложители, всички водещи автомобилни марки ще бъдат представени в Интер Експо Център - Abarth, Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroen, Cupra, Dacia, DS, DR, Fiat, Ford, Great Wall, Haval, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Lexus, Маhindra, Mazda, Maserati, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Rolls Royce, Ssang Yong, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volvo, Volkswagen и др. Изложбените площи надхвърлят 12 000 кв.м., а над 150 автомобила за тест драйв очакват посетителите в 4 различни зони. Впечатляващ ще бъде и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – хибридни, plug-in и изцяло електрически. Организаторите са подготвили и много игри, атракции и забавления по време на шоуто, както и шансът за един късметлия да си тръгне от Интер Експо Център с чисто нов автомобил по избор между 12 модела.

Работно Време:
12, 13, 19, 20 октомври - 10:00-20:00
14 – 18 октомври - 10:30-19:30

Билети онлайн: sofiamotorshow.bg/tickets

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Истински диамант

За всичко има копче или ръчка – и нищо на света не се движи така. Еsquire се повози с Rolls-Royce Cullinan – автомобил, който те превъзхожда почти във всичко