10-те най-скъпи коли в света

Започвай да спестяваш отсега

Ивайло Александров 08 ноември 2019

Трудно е да устоиш на чара на най-скъпите коли в света. Може да те дразнят прекомерно завишените технически параметри на автомобила. Може гигантските конски сили, максималната скорост и крайната цена да ти се струват абсолютно излишни. Може да се присмиваш на хора, които хвърлят половината БВП на малка държава за една кола. Но няма как да не искаш да знаеш повече за тези автомобили, когато ти изпадне информация. Събрахме 10-те автомобила, които излизат на пазара с най-висока цена. Не говорим за музейни експонати, а за коли, които в момента, в който излязат от производство, струват толкова пари, колкото Елтън Джон е пръснал за наркотици през 80-те години.

1. Aston Martin Valkyrie

10-те най-скъпи коли в света

Колко: 5 450 000 лева
Valkyrie е впечатляващ автомобил. От първата хиперкола на Aston Martin са произведени само 150 бройки и всъщносте е като болид от Формула 1, но с място за аудиосистема. Изградена е от карбонови нишки, а със своите 1160к.с. вдига до 100 за 2,5 секунди.

2. Ferrari Sergio Pininfarina

Ferrari Sergio Pininfarina

Колко: 5 560 000 лева
Шест от тези автомобила отдават почит към легендарния покоен дизайнер Серджо Пининфарина. Моделът умишлено намига към любимиия на Серджо Dino от края на 60-те и началото на 70-те. Със сигурност достоен поклон.

3. Bugatti Chiron Sport

Bugatti Chiron Sport

Колко: 5 700 000 лева
Това е колата, която на представянето си през 2018 в Женева шокира публиката с първите в света карбонови чистачки. Да, имаше и други екстри като 1479к.с., изключително олекотено шаси, убийствен дизайн. Но чистачките!

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Автомобилите – днес и утре

Какво ни очаква на Международния автомобилен салон в София

Силов играч

Harley Davidson запазва мускулите си и на ток