Коя e колата на годината според Esquire?

Американското издание гласува за Toyota GR Supra

Ивайло Александров 04 декември 2019

Нашите татковци от американския Esquire решиха категорично коя е колата на 2019. Това е Toyota GR Supra и колегите ни отвъд океана са във възторг от луксозния авто звяр. Ето какво казват те:

В Лос Анджелис, град, пълен с яки коли, е много вероятно лъскавият ти автомобил да не привлече никакво внимание. Ферари? "Тц, виждали сме го." Порше? Тук това е колата на народа. Новата Toyota GR Supra? Шофьори на пикапи ще идват при теб, за да си направят селфи. Бизнесмени ще те поздравяват с вдигнат палец. Хората ще крещят "СУУУУПРА!". Ще бъдеш като знаменитост, на която всеки иска да даде звучно пет.

Коя e колата на годината според Esquire?

Минаха повече от 20 години, откакто нов модел Supra излезе по улиците на Америка и явно трябваше международно сътрудничество за целта. Колата е колаборация между Тойота (Япония) и BMW (Германия), а се произвежда в Грац (Австрия). И след като дели производство с BMW Z4, на дневен ред излиза въпросът: "Това истинска Supra ли е - легендата от средата на 90-те, която е жигосана в съзнанието на младите хора от следващите години посредством компютърните и видео игри?"

Supra

Това, което можем да кажем със сигурност е, че автомобилът е чисто удоволствие на четири колела. Къса, но с широко купе и доста агресивен вид, ще те остави с глуповата усмивка, докато летиш с нея по шосето или просто се возиш спокойно из града с нейните 335 коня, а ревът на двигателя привлича вниманието. Да, бъдещето е в електричеството, но Supra идва с V-12 двигател, какъвто никой автомобил преди това не е имал. Истинско вълнение е шофирането му, а за да я притежаваш не е нужно да си най-богатото хлапе в квартала - базовата й цена е 51 хиляди долара. Спортните автомобили трябва да са достъпни за всички и новата Supra е точно такава.
 

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Силов играч

Harley Davidson запазва мускулите си и на ток

Каравана или бунгало?

Моделът на Форд от 1929 е истинско къмпинг бижу