Каравана или бунгало?

Моделът на Форд от 1929 е истинско къмпинг бижу

Ивайло Александров 11 декември 2019

Една от причините често да се обръщаме назад към минали десетилетия е, че хората тогава са умеели да живеят стилно. Дрехите са стилни. Жилищата са обзаведени със стил. Ако има обаче една абсолютна емблема на всяка от отминалите декади на ХХ век, това са автомобилите.

Каравана или бунгало?

Попаднахме на снимки на един позабравен модел на Форд от 1929, възстановен и с добавени елементи. Това е поръчково направен кемпер с дървена кабина и дървена каравана. Това возило е било абсолютен писък на лукса преди 90 години, когато не стига че краси шосето, по което се движи, но спирайки на поляна, разгръща цял естетически издържан и много симпатичен лагер. 

Ford 1929

Този автомобил е бил възстановен през 1986 от компанията Splinter Auto Works, Inc. в Плимут, Индиана, която го е продала за 27500 долара. 4-местната кола е с 4-цилиндров Chevy двигател, модерен радиокасетофон (все пак говорим за 80-те) и допълнителен интериор и екстериор, направен от дърво. Караваната към него пък дава удобно легло за двама души и се превръща и в походна открита кухня.

Ford 1929
Оригиналният модел, без допълнителните елементи и оборудване

Ford 1929

Ford 1929

Ford 1929

Ford 1929

 

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Коя e колата на годината според Esquire?

Американското издание гласува за Toyota GR Supra

Изящни форми

Най-красивите коли от епохата на aр деко