И Tesla отидоха в Китай

Компанията пусна първите си електромобили Made in China

Ивайло Александров 30 декември 2019

Tesla представи първите си автомобили, произведени в Китай, като така отбеляза повратна точка за марката. Петнадесет седана Model 3 излязоха от „Gigafactory" на компанията близо до Шанхай. Елън Мъск твърди, че си е поставил задача компанията му да осигури електромобили за най-големия пазар на коли в света.

Пристигането на Tesla в страната идва в момент, в който търговската война принуди други американски компании да преместят производството си извън Китай. Американски технологични гиганти като Apple, Google, HP и Dell вече започнаха да изнасят производството си от Китай в други азиатски държави.

И Tesla отидоха в Китай

На специална церемония в мултимилиардния завод в Шанхай 15 от неговите служители получиха автомобилите, които бяха закупили по-рано. Заводът започна да оперира малко повече от година от началото на строежа му. Китайският Model 3 струва 50 000 долара и ще се конкурира с местните производители на електрически автомобили, включително NIO и Xpeng Motors, както и с глобални марки като BMW и Mercedes-Benz. Но Tesla нямат намерение засега да изнасят произведените си в Китай електромобили за САЩ. Те се насочват към местния пазар.

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Изящни форми

Най-красивите коли от епохата на aр деко

Ретрото е секси

Автомобилните реклами до средата на ХХ век