Чиста сила

Touareg R01 – хибридният лидер на Volkswagen е тук

Esquire 28 февруари 2020

Volkswagen стартира кампанията за своите хибридни автомобили за 2020 с премиерата на новия  Touareg R, който ще бъде представен на Автомобилното изложение в Женева (от 5 до 15 март). Лидерът на авто гиганта вече е и с хибриден автомобил с електрическо зареждане.

Чиста сила

Touareg R с мощност от 340 киловата предлага иновативна комбинация от оптимална производителност и електрическа ефективност. Когато батерията е достатъчно заредена, новият SUV винаги се стартира в електрически режим (E-MODE) с нулеви емисии. Новият Touareg развива скорост до 140 км/ч, използвайки електрическа енергия. А ако искаш да развиеш над тази скорост, на помощ идва турбо бензиновият двигател V6 (TSI), който допълва електродвигателя.

Touareg

Можеш интуитивно да контролираш нивото на заряд на батерията чрез менюто Hybrid в системата Infotainment. По този начин можеш да запазиш достатъчно ниво на електрически заряд дори в края на дълго пътуване, така че да се движиш в жилищни райони с нулеви емисии. Ако навигационната система е активна, мениджърът на батерията се съобразява с данните за маршрута и топографията, за да оптимизира използването на батерията и електрическия обхват.

Touareg

Хибридното задвижване на Touareg R се състои от 2,995 см3 V6 бензинов турбо двигател (250кВт/340к.с.), електрически двигател (100кВт/136к.с.) и литиево-йонна батерия (енергиен капацитет от 14,1кВтч), вградена в багажното отделение под купето. 8-степенна автоматична скоростна кутия (с Tiptronic) и раздатъчна кутия предават мощността на стандартната 4MOTION система за задвижване на всички колела.

Touareg

Благодарение на системата за задвижване на всички колела и много мощната хибридна система (700Nm въртящ момент), Touareg R е проектиран за максимално тегло на ремаркето до 3,5 тона. Този модел на Фолксваген е и първият плъгин хибриден SUV, предлаган с Trailer Assist - система за помощ за автоматизирано маневриране с ремарке. То е възможно и с чисто електрическа мощност. Най-новата версия на Travel Assist също е нова функция, позволяваща асистирано шофиране до скорост 250км/ч. Самата максимална скорост тук е по-маловажна от факта, че най-новото поколение Travel Assist отразява все по-високия стандарт на развитие на системите на Volkswagen по пътя към автономното шофиране (IQ. DRIVE).

Touareg

Новият високотехнологичен всъдеход е проектиран от Volkswagen R, които традиционно развиват най-спортните модели в гамата на Volkswagen. Touareg R е първият модел Volkswagen R, който разполага с хибридно устройство с плъгин. Изключително добре обзаведеният Touareg R, който се отличава с екстериорен дизайн Black Style, заедно с 20-цолови алуминиеви джанти (Braga) и вътрешна облицовка R-Line (виенски кожен интериор с шевове от Crystal Grey), е готов да влезе на пазара през втората половина на годината.

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Новият Civic Type R на Honda идва у нас през лятото

Редица стилови подобрения получава горещият хечбек на Honda

Porsche с ново попълнение в серията 911

Porsche представи в Щутгарт новото поколение на 911 Turbo S с ненадминати мощност, динамика на задвижване и комфорт.