Пуловерът пак е на мода

Няколко бранда чистят чичовския имидж на плетените дрехи

12 януари 2018

Няколко бранда чистят чичовския имидж на плетените дрехи

Мъжете с отношение към стила отдавна избягват да носят специфични плетени пуловери (особено на ромбове или с шпиц деколтета… или, недай си Боже и двете), за да не ги объркат с пенсионирани електроинженери от БНТ или преподаватели в ТУ. Само че няколко модни бранда са взели нещата (и иглите) в свои ръце, за да ни позволят да изглеждаме стилно и през зимата, под палтата и якетата.

Пуловерът пак е на мода

V-образното деколте Доскоро само видът на дреха с такова деколте, извън игрището за голф или тенис-корта, ни докарваше екземи. Но благодарение на Prada, Gucci, Lanvin и още няколко компании, нещата вече изглеждат другояче. Издържани в черно, сиво или морско-синьо, пуловерите с V-образно деколте са отново на мода - стилни и елегантни, особено с бяла риза или тениска отдолу за контраст и вълнен панталон с тънко райе за винтидж настроение.

Висока яка Плътен и тежък пуловер с дълга, двойно подвита яка - не, това вече не е само знакова визия за мъжете през 70-те и 80-те. Всъщност, толкова силно е завръщането на пуловерите тип "поло", че английските ни колеги са категорични - "ако на календара ти пише 2018 и нямаш пуловер с висока яка, затвори веднага браузъра, отиди до най-близкото село и се затвори в самотна овчарска колиба, за да разсъждаваш над въпроса какво означава да се обличаш като мъж между октомври и март." Ето и нагледно доказателство.

Равно деколте Откакто свят светува, това е най-разпространеният горен отвор за горна дреха. Класическото равно деколте никога няма да е демоде, за разлика от всичко под него, което подлежи на диктата на модата. Затова ето няколко примера, които можеш смело да съчетаеш с всичко - от джинси и бели маратонки, до строг панталон и официални обувки.

Жилетка с цип Не, не се стряскай - жилетката не е мръсна дума. Всъщност, хубавите, плътни жилетки с цип, са перфектното съчетание между топъл пуловер и удобно яке. Десенът на мода е в тъмните тонове на монохромното, с бял или кремав кант на ръкавите или скиорски принт отпред, ако си по-спортно настроен. Съчетава се отлично с тъмен деним и туристически или военни обувки.

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Зима за напреднали

Стилът е в детайлите

Мъже за пример

Най-стилните мъже в Англия миналата седмица