Завръщането на рипсеното кадифе

Или как да го носиш, без да приличаш на учител по география

20 февруари 2018

Или как да го носиш, без да приличаш на учител по география

Дълги години, дори десетилетия, рипсеното кадифе (познато тук по странни причини като джинсов плат) беше не просто извън мода, ами беше натикано в дъното на гардероба, заключено и забравено, като дори молците не припарваха до него. Но вече не!

Завръщането на рипсеното кадифе

Сега кадифето се завръща с гръм и трясък. Първо го видяхме на якета и сака в “Stranger Things”, а после се появи и като част от колекциите на Prada и Giorgio Armani в могъщо възкресяване на седемдесетарската мода.

Плътно стоящо и пазещо топло, рипсеното кадифе безспорно е удобна дреха. Но сега на материята, прорязана с меки ръбове се гледа като на комфортен начин да вложиш контраст във външния си вид.

Проблемът е, че неправилния избор на кройка или цвят има опасност да те състари по-бързо от посещение на юбилеен концерт на Стефан Диомов. Трикът е да носиш само по една дреха от този плат (в никакъв слчуай панталон и сако едновременно) и да внимаваш да не ти стои торбесто. Така няма да изглеждаш все едно си бил оставен само с достъп до гардероба на баща ти от неговия абитуриентски бал, а ще постигнеш съвремена и свежа градска визия. А, да, категорично забрави за кожените кърпки на лактите! А сега чети нататък в следващите страници.

Якето

Модерният вариант на кадифеното яке е с тесни ръбове и ниска яка. С неутралните цветове няма как да сбъркаш, но ако си достатъчно смел, можеш да носиш маслинен цвят или небесно синьо. Стига останалата част от облеклото ти да не е в крещящи цветове.

Панталонът

Той е най-класическата и безопасна част от облеклото в рипсено кадифе. Но все пак крие рискове. Ако е прекалено отпуснат и го носиш с ботуши или алпийки, директно скачай в каста на “That 70’s Show”. Насочи се към slim fit крачоли, стесняващи се леко в глезена, които стигат до самите обувки. Например кожени маратонки или семпли кецове.

Ризата

Добре избраната кадифена риза би била отлично допълнение към задължителните за всеки гардероб вълнени и памучни дрехи. Носи я разкопчана върху тениска или закопчана до яката под яке от деним и няма да имаш никакви грижи.

Костюмът

Ето тук вече нагазваме в рискова територия. Трикът на костюма от кадифе е да бъде със съвсем тесни ръбове, почти с дебелината на игла за шиене, а кройката да е тясна и да очертава линиите на силуета ти. Не забравяй, че кадифето има навика да се отпуска, така че, купиш ли такъв костюм, би било добре да минеш през шивач за фино нагласяне на шевовете. И го съчетай с по-модерна дреха, за да избегнеш ретро визията. Добро решение е поло с широка яка в открояващ се цвят, закопчана догоре риза или риза от деним. Така ще си едновременно шик и модерен, а кадифеният костюм ще си стои съвсем на място през 2018 и няма да прилича на излязъл от гардероба от 1978.

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Metallica с кецове от Vans

Метълът е стил

Най-стилните на церемонията BAFTA

Виж кои блестяха най-силно на снощните награди