Плътен щрих

Едрото райе е ярък и категоричен начин да качиш нивото

16 април 2018

Едрото райе е ярък и категоричен начин да качиш нивото

Традиционната фешън мъдрост гласи, че ризата трябва да е като чисто платно, върху което да се откроява ярката вратовръзка. Но защо да бъдеш традиционалист? Защо не разбиеш схемата така, че ризата да се превърне в акцент? Масивното плътно райе е начинът да го постигнеш. То беше любимо на по-авантюристично настроените брокери от Уолстрийт в началото на 80-те и днес се завръща с пълна сила. Плюсът е, че днес то e знак не толкова за нахален кариеризъм, колкото за добър усет по линия на разнообразяването на личния ти стил.

[caption id="attachment_15701" align="aligncenter" width="752"]

Плътен щрих
Ризи Xacus; вратовръзка Viola Milano[/caption]

Плътното райе изглежда отлично в ярки цветове – като това наситено синьо, което ще си партнира отлично с тъмен костюм. Внимавай обаче да не прекалиш с вратовръзката – остави ризата да „говори“.

Някога този тип райе носело неблагородното прозвище „касапско“. Причината: още от XVI в. престилките на членовете на английската Гилдия на месарите имали подобна шарка. По широчината на райетата можело да се разбере къде точно се намираш в йерархията на тази професия: престилките на чираците били с най-тънки райета, а майсторите касапи – с най-масивни. За цвета на райетата нямало твърдо правило,но синият бил най-предпочитан.

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Широк фронт

Широките панталони ще са голям хит това лято

Tрик с китката

Обърни внимание какво и как носиш на нея