Завръщане към корените

Главата няма нужда от толкова растителност

17 май 2018

Главата няма нужда от толкова растителност

Времето на бухналите бради и плътните пригладени назад перчеми отмина; време е да махнеш всичко излишно от главата си. 

„Двете основни тенденции в момента са дълги коси и супер къси подстрижки“, казва Джо Милс, основател на лондонския барбършоп Joe & Co. „През последните няколко години се нагледахме на типове с големи бради и пригладени на темето перчеми в различни вариации и сега идва ред на тяхната коренна противоположност. Мъжете се умориха да изглеждат еднакви и връщането към късата коса е естествена реакция.“ Какви са вариантите? Какво да поискаш от бръснаря си? А можеш ли да се справиш сам вкъщи?

Малко цвят На теория звучи ужасяващо, но когато Франк Оушън се появи с ярко зелена прическа тип „канадска лива“, всички бяха във възторг. Как ще ти стои на теб? Може би окей, но трябва да го обмислиш добре… и се довериш на фризьор, защото с боите от супермаркета ефектът ще е половинчат. Задължително го помоли да направи проба на ръката ти, за да е сигурно, че не си алергичен.

Завръщане към корените

Класика Това, което за теб изглежда просто като първи номер отвсякъде, за бръснаря е доста по-сложно, или поне би трябвало да бъде. „В идеалния случай дължината не трябва да е еднаква“, обяснява Милс. „Обикновено задната и страничните части са по-къси – трети номер горе и първи отстрани.“

Suedehead По-дългата прическа, подхождаща на по-гъсти коси, е кръстена на едноименното субкултурното течение от 70-те и периодично става модерна. За нея е характерна изравнената дължина навсякъде, но за да я държиш в приличен вид ще ти трябва вакса.

Изтънено и спретнато Малко по-разчупена версия на войнишката прическа. Косата е много къса отстрани и малко по-дълга на темето. Почти не изисква поддръжка и е подходяща за мъже с оредяваща коса (както демонстрира нагледно Райън Рейнолдс). Не прекалявай с дължината отгоре, за да не станеш смешен.

Скъси дистанцията…

Можеш ли да се подстрижеш първи номер вкъщи? Да, но защо да рискуваш, когато можеш да се довериш на професионалист? Ако все пак се стигне до там, използвай хубава машинка (препоръчваме Wahl Super Taper Chrome). И разположи огледала навсякъде около себе си, за да имаш добра гледка от всеки ъгъл.

Подходящо ли е за рядка коса? Много късата подстрижка определено стои по-добре с по-гъста коса, но може да отива и на по-фина. Ако косата ти е тънка или оредява, започни с четвърти или пети номер на върха на главата и виж как ти стои.

Какво лицево окосмяване подхожда на първия номер? Забрави за от псевдо-мачо мустаците, сресани с гребен и пригладени с вакса. Не ти препоръчваме и голяма брада. Тридневна такава ще изглежда много по-добре, а ако имаш изразителна челюст, можеш и да си гладко избръснат.

А с какви дрехи върви? Избягвай бомбърите, правите дънки и кубинките, за да не те приберат ченгетата. Единственото задължително, което трябва да носиш е шапка - слънцето вече не е това, което беше.

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

По дрехите посрещат

Какво да носиш на интервю за работа

Мек вариант

Велурът е материята на пролет 2018