Уроците по стил на Майкъл Джексън

Или какво научаваме от новата изложба, посветена на краля на попа в Лондон

04 юли 2018

Или какво научаваме от новата изложба, посветена на краля на попа в Лондон

Ясно е едно - новата изложба, която ще стои в Националната портретна галерия галерия в Лондон, ще бъде хит. Поне колкото "Thriller" и "Bad" наведнъж. Защото, да, говорим за експозиция, посветена изцяло на Майкъл Джексън. Освен неговия образ и творчество, ще бъдат изложени и десетки творби на артисти, които са работили с него и той участва по някакъв начин в произведенията им - от Анди Уорхол до Греъм Долфин. Освен това, разглеждайки изложбата, можеш да научиш пет общовалидни съвета за стил. Поне на Майкъл Джексън със сигурност му прилягат.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=9gEtz950GkQ

1. Не се притеснявай от белите дрехи

Уроците по стил на Майкъл Джексън

Ако си мислиш, че изцяло белите костюми са запазена територия за 80-те години и за барманите от лъскавите средиземноморски барове, си в грешка. Както Майкъл Джексън неведнъж демонстрира в кариерата си, белият костюм, когато е скроен и шит по мярка, може да направи чудеса. Знаеш ли например, че на обложката на "Thriller" (1982) Майкъл е с бял костюм на Hugo Boss? А ако имаш късмет, можеш да хванеш една от 100-те реплики, които от модната къща пускат през август.

2. Можеш да носиш бели чорапи с черни мокасини

Да, набива се на очи и не, Майкъл Джексън не е единственият човек, който носи тази комбинация (виж например Пол Нюман или Пол Уелър), но със сигурност е сред знаковите елементи от облеклото му и няма причина да не е и сред твоите. Най-хубавото е, че тези обувки ще се завърнат през пролетта на 2019 и изобщо няма да изглеждаш странно с тях.

3. Колежанският стил никога няма да умре

По-горе описаният елемент от бели чорапи и черни мокасини е пример за любовта на Майкъл Джексън към колежанският стил на обличане, който той демонстрира през първата половина на 80-те. Може би най-яркият детайл в това отношение е червеното му яке от клипа на "Thriller". А ако се сдобиеш с бяла тениска, панталони в цвят каки и високи маратонки, такова яке би било отлична инвестиция.

4. И мъжете могат да носят металически елементи по дрехите си

Окей, това не е нещо, което сме препоръчвали досега, но съдейки по последните трендове от седмицата на модата в Лондон, явно догодина металическите щрихи в облеклото ще бъдат съвсем актуални. А не се сещаме някой да ги е носил по-добре (или дори преди) Майкъл Джексън.

5. Можеш да танцуваш в костюм

https://www.youtube.com/watch?v=h_D3VFfhvs4

Лято е, което означава, че имаш покани за поне 10 сватби в идните 8 седмици, но официалните дрехи изобщо не трябва да ти пречат да се разкършиш. Гледал си клипа на "Smooth Criminal", нали? Е, значи знаеш.

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Свобода на духа

Еmporio Armani с лятна колекция часовници и бижута

Вдигни градуса

Как да обновиш летния си гардероб и да изпъкнеш в тълпата