Вдигни градуса

Как да обновиш летния си гардероб и да изпъкнеш в тълпата

04 юли 2018

Как да обновиш летния си гардероб и да изпъкнеш в тълпата

Няма никакво значение, че за последно си виждал класна стая отвътре по времето на премиерата на „Коса“ на Милош Форман. Щом е лято, значи е ваканция. Но с идването на лятото много мъже се връщат към баналните и грозновати дрехи за възрастни (три четвърти панталони, стари тишърти и джапанки) и всъщност пропиляват възможността да поекспериментират с облеклото. Срамота! Ето защо събрахме най-ярките нововъведения в стила за сезона: поло блуза, от която струи сексапил, различен прочит на любимите ти гуменки и пет часовника, които ще продължат да тиктакат и на 100 метра дълбочина. Но лятото започва наистина с късите панталони и тази година ти предлагаме да наблегнеш на кадифените. Не, няма да ти е твърде горещо с тях.

[caption id="attachment_16951" align="aligncenter" width="619"]

Вдигни градуса
Кадифето винаги е стилно, приятел. Можеш да ми вярваш.
Тишърт, къси панталони и обувки от Salvatore Ferragamo; очила от Ray-Ban[/caption]

И да, те ще ти помогнат да докараш онзи убийствено як стил на сърфистите от Южна Калифорния през 70-те, когато подобни къси панталони са били нормата за момчетата с динамичен лайфстайл. Носи ги, както са го правили те през онези години. Високо на талията, за да покажеш малко мускулесто бедро (не спори, голите крака са задължителни) в комбинация с класически гуменки. С тях можеш да изкараш от юни до август и да се разхождаш по дървените дъски на кея или по плажната ивица. (Имаме варианти и за във водата, чети надолу).

Носиш някои дрехи просто по навик. Сети се за моментите, когато стоиш вторачен пред купчината в гардероба, после вдигаш рамене и навличаш нещо, мърморейки: „Това ще свърши работа!“. Никой уважаващ себе си мъж не трябва да се облича така. Време е да смениш втръсналите ти и овехтели дрехи с подобни на тях, но по-стилни. Ето как.

Повечето тениски с щампи са шедьоври на графичната безвкусица с техните банални шрифтове и просташки надписи. Но има и изключения – наричаме ги тишърти с характер. Короната на морскосин фон е приятно допълнение към изчистения тишърт по-горе и не привлича възмутени коси погледи. (Дори принц Чарлз изглежда някак готин в нея.)

Щом чуят, че трябва да се облекат „добре“, мъжете обикновено се хващат за поло блузата с яка. И обикновено навличат нещо с три размера по-голямо, което ги кара да изглеждат като отбил се да види роднините си възрастен чичо.  Поло блузата, която стои по тялото, е антидотът на изтърканото клише. Плътната й материя, стеснените ръкави и ластикът на талията те връщат в 60-те. И печелиш бонус точки, ако си намериш някоя със смели, ясно забележими райета.

Някога се е гледало с добро око на спортните сака от памучен раиран плат. Но това време свърши. Макар че с малко повече кройка и премерен десен пак ще изглеждаш добре в работно яке. Това е типичното всекидневно сако, вдъхновено от японския дизайн – има цялата стилова тежест на блейзъра, но нито помен от сковаността му.

Фотография Дейвид Ърбанк

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Уроците по стил на Майкъл Джексън

Или какво научаваме от новата изложба, посветена на краля на попа в Лондон

Красива игра

11 от най-красивите футболни фланелки на всички времена