Бялото братство

Да, може да си облечен в бяло от глава до пети, без да приличаш на сводник във ваканция. Първа стъпка: заиграй се с нюансите и материите (и си купи стик за премахване на петна)

20 август 2018

Да, може да си облечен в бяло от глава до пети, без да приличаш на сводник във ваканция. Първа стъпка: заиграй се с нюансите и материите (и си купи стик за премахване на петна)

 

Дрехите в светли тонове са сигурен знак за това, че настроението ти е лятно. Нещо, което заедно с белия ти костюм няма как да остане незабелязано. Много мъже носят бели джинси, но смелостта им не стига дотам да се изтупат в бяло от глава до пети. Едно време (а и днес във филмите на прекрасния Джеймс Айвъри) ленивите богати наследници се носели в бяло, но днес то по правило е запазена марка на новобогаташите с лош вкус.

Какъв е най-безотказният начин да не бъдеш объркан с някой от представителите на тяхната порода? Забрави за целия костюм и заложи на разнообразие от бели (но не снежнобели) сака и панталони. „Неснежнобяло“ е всичко, което не е ослепително, болнично бяло – от кремаво до бледо пясъчно. Разликата в тоновете се забелязва само когато сложиш дрехите една до друга. Някои имат лек сив оттенък, други жълтеят или розовеят, има и такива, които са със син или дори зелен нюанс. Като добавиш към това разнообразие от тонове и микс от няколко текстури, ще видиш колко дълбочина всъщност може да има в един едноцветен аутфит. А най-хубавото е, че така съчетани джинсите, тишъртът, пуловерът или сакото ще изглеждат сякаш са случайно подбрани (въпреки че ние с теб знаем, че не са). Така де, лятото е времето да му отпуснеш края. Включително и с облеклото.

 

Бялото братство

Да, бялото е и за истински мъже. Изимитирай тази едноцветна стилна визия на Стийв Маккуин на следващия пикник.

 

Внимавай в детайлите

Цветът е важен, но не забравяй и материята.

1 Плетка на една кука: трудно се намират такива пуловери, но ловът за този винтидж трепач си заслужава.

2 Леко състарен: Не трябва да изглеждаш твърде порядъчно, така че намери си някоя риза, която вече е минала през центрофугата на производителя

3 Рибена кост: Не е само за зимата

4 Дебела прежда: Eстествените разлики в дебелината на конеца и бучките тук-там по него придават по-небрежен и домашен вид на белия ти пуловер.

5 Пике: Свободната плетка оставя умореното ти от лятната жега тяло да си вземе глътка въздух дори в най-големия пек.

6 Намачкано: Няма нищо по-небрежно и стилно от това лененият ти блейзър да не изглежда току-що излязъл изпод ютията.

ОЩЕ ОТ Кино и ТВ

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Бодра смяна

Виж обновената гама на Fossil за есента

Шах и мат

Дизайнерът Така Хаяши вдъхва нов живот на принципно презираните от стилния градски жител платнени обукви