Златното момче на Холивуд

Представяме ти Хенри Голдинг

17 октомври 2018

Представяме ти Хенри Голдинг

Участва в безцеремонно настанилия се на върха на боксофис класациите в половината свят „Луди богати азиатци“. Играе съпруг на Блейк Лайвли в тръгналия по кината в средата на септември „Лесна услуга“. Какви ги е вършил преди това ли? Бил е телевизионен водещ и фризьор. Представяме ти Хенри Голдинг – вероятно най-големия късметлия в най-новата история на Холивуд. Освен това не се сещаме за друг, на когото сивите костюми да стоят толкова безупречно.

Как се става звезда в Холивуд? Понякога пътят започва от... Лиза в счетоводния отдел. Сроковете притискат режисьора Джон Чу да намери актьор за ролята на Ник Йънг – главния мъжки образ във филма му "Crazy Rich Asians" по бестселъра на Кевин Куан. И въпреки че стига чак дотам да покани всеки желаещ да качи видеоклип с импровизирано представяне на актьорските си умения  в социалните мрежи, Чу не може да открие перфектния Ник – оксфордски възпитаник и магнетичен наследник на една от най-богатите фамилии в Сингапур.

[caption id="attachment_18392" align="aligncenter" width="682"]

Златното момче на Холивуд
Костюм, риза и вратовръзка от Ralph Lauren[/caption]

Тук в играта влиза Лиза от счетоводството. Преди пет години се е запознала с някой  си Хенри Голдинг, чийто звезден миг до момента било воденето на едно-две предавания за туризъм и пътувания по BBC и Discovery Channel. Тя е пленена от безупречния му британски акцент и вродената му харизма. Чу забелязва последната и започва да го следва в Instagram. На Голдинг веднага му светва сигналната лампичка и на шега пита агента си какво вещаят звездите, щом изведнъж започне да те следва известен холивудски режисьор. „Събират екип за „Луди богати азиатци“, отсича с каменна физиономия неговият импресарио. Хенри веднага си купува книгата, но още преди да я е дочел, Чу се свързва с него. „Имам два въпроса към теб – можеш ли да играеш и би ли прочел пред камера няколко диалога от сценария?“ Само след едно прослушване пътят на Голдинг към славата и големите пари е открит.

Въпрос на чист късмет? Може би, но това, че гледаш на живота с широко отворени очи и вярваш, че ако бачкаш наистина здраво, нещата ще ти се получат, също играе роля. „Здравейте, аз съм Хенри и съм най-добрият телевизионен водещ, когото познавате“ - така се представя, когато е на 21 и току-що е напуснал работата си като фризьор в Лондон, за да се прова да пробие в Куала Лумпур. Къде е уловката ли? Дотогава никога не е заставал пред камера. Но добродушното му перчене проработва. „Понякога, за да отвориш заключената врата, ти е нужна само вярната психологическа нагласа. После светлините на прожекторите сами започват да те следват“, смее се вече 31-годишният Голдинг.

[caption id="attachment_18393" align="aligncenter" width="694"]

Сако, риза и панталон от Fendi[/caption]

Макар и да е необичайно абсолютно начинещ актьор да получи толкова голяма роля, още по-странното е тя да има и силно социално значение. „Луди богати азиатци“ е първият американски филм с изцяло азиатски актьорски състав от времето на семейната драма "Joy Luck Club" отпреди 25 години. По една случайност той също е стъпил на роман за азиатската диаспора. Специалистите предричат, че този филм има сериозни шансове да изведе азиатските актьори и тематика на челни позиции в киноиндустрията, докато расистки скандали люлеят Холивуд. „Всеки от екипа идва от различна точка на света – Великобритания, Австралия, Америка, Сингапур, Малайзия. И всички тези хора са изпитали на гърба си колко трудно е да бъдеш азиатец в неазиатска държава или да се чудиш как да се впишеш в обществото. Този филм ще покаже, че е съвсем нормално азиатци да поемат водещи роли“, споделя актьорът.

„При Джими О. Янг (Бърнард Тай в "Joy Luck Club" и Джан Янг в комедийния сериал на HBO „Силициевата долина“) ясно си личи, че никога не е прекарал достатъчно време сред други азиатци в киноиндустрията. Той твърдеше: „Ето затова не сме достатъчно сплотени. Натам трябва да насочим силите си – да се подкрепяме взаимно“. А още не сме стигнали до момента, когато някой от нас е в достатъчно силна позиция да подаде ръка на друг, за да го издърпа в светлината на прожекторите и така да даде добър пример на останалите.“

[caption id="attachment_18394" align="aligncenter" width="687"]

Сако, риза и панталон от Lanvin, вратовръзка от Tom Ford[/caption]

Въпреки че Голдинг има желание да продължи с азиатските сюжети – наскоро игра "Moоnsoon", разказващ историята на млад мъж, който се връща във Виетнам, за да разпръсне там пепелта на родителите си, истинската му голяма цел са ролите в по-масови холивудски продукции. Като пълната с неочаквани обрати крими комедия „Лесна услуга“ на Пол Фийг, където си партнира с Блейк Лайвли и Рупърт Френд. „С Пол се сдушихме толкова много, че вече сме си като роднини“, шегува се Хенри. Каква е мечтата му? „Да играя във всеки филм, в който има пръст Денис Вилньов – например „Дюн“. Искам да участвам и в някой филм за Джеймс Бонд. С удоволствие бих играл и в „Междузвездни войни“. Въобще съм готов да бачкам здраво, без да се оплаквам.“

Фотография Бю Грийли Стил Матю Мардън

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Кожените якета, които са винаги яки

Даваме ти десет модела, избери поне един

Зимата на яката

Трендът е пуловери с дълги и навити яки