Студът, враг №1 на брадата!

Практичен гид за оцеляване на лицевото ти окосмение

21 февруари 2017

Практичен гид за оцеляване на лицевото ти окосмение

Признай си - студен

Студът, враг №1 на брадата!

ото време е сред най-тежките проблеми, терзаещи любимата ти брада. Задаващата се пролет няма да промени драстично ситуацията. Тъй че, за да преодолееш периода на резките температурни промени, хвърли поглед на следните прости, но полезни съвети. Така косматата ти приятелка може и да спре да протестира.

Понякога усещаш бо

цкане и сърбеж в някои зони на брадата - можеш да използваш ексфолиант или нещо друго. Но какво?

 

Възпалението на кожата на бра

дата е по-различно от обичайното. Става дума за инфекция, която предизвиква парене и обикновено се свързва с появата на дребни зачервявания и пъпки. Можеш да си спестиш лесно всички неприятности чрез ежедневно подстригване на космите.

Дори миниатюрн

ите плешиви петна по лицето влияят на брадата ти. Някои зони изискват повече внимание от други, нужно е да използваш качествен сапун.

Отделен е въпросът за хидратиращите кремове. Не си пести стотинките, а си вземи подходящо мазило, което ще щади както брадата ти, така и кожата.

Мислиш, че слънцето няма ни

що общо? Нелепо е твърдението, че брадата предпазва лицето от жарките лъчи - тя страда наравно с кожата. Така че - не я използвай за чадър, а прибягвай до слънцезащитни помади.

Ако все пак решиш да

смениш имиджа и да посечеш горното си мъжко достойнство, задължително използвай обилна доза хидратант. Бръснарските ножчета вредят адски много на кожата, особено на по-деликатните места. Затова - запечатай порите с нещо наистина ледено.

Но пък ако си традициона

лист и не се разделяш с брадата за нищо на света - внимавай с брадичката. Зоните, в които косъмът завива, са най-податливи на възпаления и зачервявания. Ножицата трябва да играе всяка сутрин!

И последн

о - почти медицински съвет: ако имаш някакви сериозни колебания, право при бръснаря! Той най-добре ще разбере състоянието на брадата ти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оригиналният материал е в Esquire.es

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Как кецът стана лукс!

Европа придаде блясък на редовия аксесоар в щатския гардероб. Сега можеш да се появиш на заседание на Управителния съвет с новите кецки и да причиниш объркване (и завист) у шефа си

Къси гащи?! Абе, ти сериозно ли?!

Мъдрите мъже са наясно, че през лятото има начин хем да се проветряват, хем да изглеждат класно