Виж основните правила при избора на парфюм!

05 април 2017

Познавай вкуса си. Да речем, че харесваш спагети, пък в квартала ти има осем италиански ресторанта. Единственият начин да откриеш любимия, е на принципа "проба-грешка" - и същото се отнася за ароматите. Като начало трябва да си наясно с "жанра" си - дали е флорален, ориенталски, дървесен, свеж. Чак после идва конкретният избор

Помириши си ризата. След всяко пръскане в добрите парфюмерии ти дават зърна кафе, с които - поне така твърдят - можеш да прочистиш носа си, за да поемеш следващия аромат. Много често обаче се случва точно обратното - силният мирис те обременява и влияе на крайния ти избор. Затова помириши дрехите си. С тях трябва да си свикнал, тоест - са неутрални. После вече давай с парфюмите.

Не се притеснявай да отказваш. Ако ти постоянно ти бутат разни парфюми, ще си тръгнеш от магазина с няколко флакона под всяка мишница. Не оставяй да те разиграват - но със сигурност ги помоли да ти препоръчат аромат според "жанра", който харесваш. Напръскай на кожата и си тръгни. Прекарай цял ден с него, пък после се върни, ако ти хареса.

Бъди верен на аромата. Можеш да пръскаш различни неща за различни случаи, но е важно да има някакво постоянство - мирисът е част от цялостното ти присъствие, а верността към един аромат само го подчертава. Важен съвет: използвай дезодоранти без мирис, също - леки, ненатрапчиви прахове за пране и омекотители; така парфюмът ти няма да се смесва с други нюанси.

А сега - няколко любопитни въпроса за ароматите:

Защо възрастните хора обичат пикантни парфюми? С възрастта обонянието ти намалява - затова и по-силните (и понякога убийствено мощни) миризми ти стават апетитни. Точно затова изборът ти на парфюм се променя във времето.

Защо жените харесват ванилови нотки? Според експертите те им действат подсъзнателно - едновременно са успокояващи и съблазнителни, каквито всъщност са и самите дами.

Вярно ли е, че дамите мразят силните аромати? Не. Силни мъжкарски нюанси като табак, кожа и пипер може и да ти се струват прекалено отблъскващи, но има изключения. В крайна сметка някои представителки на нежния пол харесват самци, дето не се къпят. Не ни питай защо.

Нормално ли е мъж да се пръска с женски парфюм? Ако това е част от теб самия, давай! Чували сме за много мъже, които ползват ароматите на бившите си гаджета, тъй като очевидно са а) мазохисти, и б) това им действа успокоително. Пинизът в случая е да носиш парфюма с увереност, за да не се усъмнят околните в избора ти. Но ако превъзбудени мъжаги се обръщат след теб по улицата, пък после усещаш разочарование в погледите им, май е по-добре да смениш аромата.

 

 

Оригиналният материал е в Esquiremag.ph

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Фалшивите митове за мъжките вежди!

Трябва да се грижиш за тях, амиго

Най-яките часовници, човече!

При това - напълно смарт!