Прекалено тесен ли ти е костюмът?

Или защо толкова много мъже изглеждат като наденички

18 декември 2017

В редакцията на Esquire казваме „обвивка на наденичка“ на прекалено честия и изключително грозен моден гаф, при който закръглен или недотам мъж се вкарва в костюм за момче-щиглец. Сещате се за какво говоря – ръкавите и крачолите всеки момент ще се пръснат по шевовете, като че са надути с помпа за велосипед, а заради огромното напрежение и копчелъкът аха-аха да изстреля някое копче право в окото на нищо неподозиращ човек наблизо. Понастоящем никой не е имунизиран срещу този взрив – нито знаменитостите, нито средностатистическите чиновници, нито пък – и особено – спортистите.

Прекалено тесен ли ти е костюмът?

Всички знаем откъде тръгна всичко. Преди десетина години холивудските стилисти и един конкретен вид списания решиха да вземат софистицирания силует и да го мутират, докато не го превърнаха в твърде тясна естетика, непозволяваща на тялото да диша.

Тогава този външен вид демонстрираше, че си в крак с модата. Проблемът е, че този момент отдавна се превърна в карикатура – и е крайно време отново да сложим костюми по мярка. Ако простият съвет не ви е достатъчен, замислете се върху следното – мъж с прекалено втален костюм изглежда прекалено малък. Окей?

Хубавото е, че нещата лека-полека се коригират и стилът бавно тръгва в другата посока. Ако има нещо, за което да се доверим на идната пролет, то е по-свободната кройка. Заради която ще можем поне да си поемаме въздух

Ето ти основните проблеми - и лесните им решения

Проблем: Прекалено мускулести рамене Решение: Правилно подбран ръкав, позволяващ нормално продължение от рамото

Проблем: Копчета под напрежение Решение: Правилен размер. Просто качи един номер нагоре

Проблем: Много риза под ръкава Решение: Ръкав с правилна дължина

Проблем: Твърде тесни крачоли Решение: Правилен размер. Все пак трябва да можеш да се движиш

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Как да се разкрасиш за една седмица!

Забележка: Не се изискват никакви козметични процедури (иначе е лесно)

Вратовръзката не е това, което беше!

Как неформалното стана формално