Самотни звезди

Луксозни хотели на ръба на цивилизацията, в които няма да срещнеш досадни познати

10 август 2018

Луксозни хотели на ръба на цивилизацията, в които няма да срещнеш досадни познати

Омръзнало ти е от тълпи и светски шум? Предлагаме на вниманието ти четири далечни хотела на ръба на цивилизацията, които предлагат лукс, пълен релакс и тишина.

Релакс в пустошта:

Deplar Farm, Исландия

Самотни звезди

Разположен в отдалечена точка в долината Фльот на полуостров Трол в Северна Исландия (не е достатъчно да наречем релефа планински, той е достоен съперник на марсианската повърхност), този хотел е собственост на компанията за приключенски ваканции Eleven Experience и е колкото отдалечен, толкова и необичаен. Храната, питиетата и допълнителните дейности са включени в цената на нощувката, а ястията (ще опита ли господинът тартар от еленско месо и задушен кит?) се поднасят на обща маса, което може да не звучи толкова добре, но предвид факта, че в хотела никога няма повече от 20 гости едновременно и че сградата и имотът (който в миналото е представлявал ферма) са огромни, няма опасност да ти се стори претъпкано. Сред предлаганите услуги са обширен спа център с вътрешен и външен геотермален басейн (и постоянно отворен външен бар), две флотационни капсули за сензорна депривация и наподобяваща иглу сауна. Дейностите на открито включват наблюдение на китове, риболов, езда и хели-ски. Е, ако не ти се излиза, външният бар си работи.

elevenexperience.com

Високи сини планини:

Six Senses, Бутан

Част от веригата Six Senses (Zighy Bay в Оман и Laamu на Малдивите също си заслужават да им хвърлиш едно око), хотелът в Бутан е най-необичайният начин да се потопиш в атмосферата на Хималаите. Отворен за гости от 1974 г., хотелът включва пет комплекса, включително ферма в Пунака, горска хижа в Бумтанг и построена сред каменни руини сграда в Паро. Можеш да посетиш няколко или всички и да се почувстваш като истински смел заселник.

sixsenses.com

Северно сияние:

Arctic Retreat, Швеция

Сгушен в гористата долина на река Ране в Шведска Лапландия, новият комплекс Arctic Retreat се състои от две традиционни дървени хижи, в които могат да се настанят не повече от 9 души едновременно. Големите прозорци, гледащи на север, са идеални за дошлите да се насладят на Северното сияние, а на терасата на хижата има частно външно джакузи, сауна на дърва и, което е най-важното, никой няма да наруши идилията ти.

offthemap.travel

Воден свят:

Tierra Chiloe, Чили

Кацнал на изолиран остров в Чилийска Северна Патагония, новооткритият хотел с 24 стаи и спа предлага и кораб за изследване на стъклените патагонски води, заобикалящи острова, както и каяци за морско плаване за тихо изследване на извънконтиненталните води. Предлаганата цена включва всички храни и напитки, така че няма да ти се налага да излизаш навън за вечеря – какъв късмет, защото на километри няма да откриеш нищо.

tierrahotels.com

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Може ли този стол да струва 30 000 долара?

Пътят на мебелите на Пиер Жанре от бунищата до супер луксозните бутици

Точно време със стил наесен

Новите часовници на Michael Kors са това, което искаш на китката си този сезон