Най-голямата яхта в света идва

Проект Валкирия е работното заглавие на един плаващ лукс от казина, театри и ресторанти, дълъг 228 метра.

Ивайло Александров 12 февруари 2019

Южнокорейският дизайнер Чулхун Парк вече работи над един проект, който ще промени представата ти за лукса в морето. Работното заглавие на неговата яхта е „Проект Валкирия", а крайният резултат се очаква да бъде наистина мащабен.

Най-голямата яхта в света идва

Ако всичко се случи по план, Проект Валкирия ще бъде дълга 228 метра, което ще победи досегашния рекордьор в областта - яхтата „Azzam" на шейх Халифа бин Зайед ал Нахян от Абу Даби и президент на Обединените арабски емирства.

Мега-яхатата ще бъде по-дълга от две игрища за американски футбол и ще може да побере 52 гости и 92 членове на екипажа. Проектът е на стойност 775 млн.долара, които ще осигурят един лек и бърз морски съд, който ще е направен от алуминиеви и карбонови фибри. Концепцията е яхтата сама по себе си да бъде „хъб за забавления" със собствено казино, театри, ресторанти и арт галерии. И площадка за хеликоптер, разбира се.

иш6

Предполага се, че общата сума по проекта може да надхвърли 1 млрд. долара, но Проект Валкирия най-вероятно ще бъде завършена, заради инвестицията на спонсора си  - компанията за луксозни яхти „Палмър Джонсън".

ОЩЕ ОТ Общество и политика

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Lincoln възраждат срещуположно отварящите се врати

Новият Continental припомня за ретро колите и каретите

Бунтовният лукс на Ричард Брансън

Новата идея на милионера сър Ричард Брансън има за цел да промени бизнеса с океански круизи