Часовникът на Марлон Брандо от "Апокалипсис сега" отива на аукцион

Актьорът носил часовника на китката си по време на превъплъщението си в лудия полковник Курц през 1979

24 юли 2019

След като през 2017-а продаде на анонимен колекционер на филмова меморабилия един принадлежал на Пол Нюман Rolex Daytona за малко под 18 милиона долара, аукционната къща Philips обяви, че на 10 декември ще изкара на търг още един легендарен часовник на марката. Този път става дума за Rolex GMT - собственост на Марлон Брандо в продължение на двайсетина години.

Часовникът на Марлон Брандо от "Апокалипсис сега" отива на аукцион

Актьорът искал да носи часовника по време на снимките за "Апокалипсис сега" (1979), но му било казано, че неговият Rolex GMT е прекалено лъскав и привличащ вниманието, за да стои на китката на лудия полковник Курц. Рядко склонния към компромиси Брандо свалил лъскавия безел и така часовникът в крайна сметка останал в играта. На гърба на солидната метална каса на часовника актьорът собственоръчно е гравирал името си. Този дребен, но важен за колекционерите детайл, без съмнение ще затвърди шестцифрената сума, за която се очаква да бъде продадена филмовата реликва.

бра2

 

ОЩЕ ОТ Автомобили

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Уиски за 60 хил. долара

Компанията Macallan пуска на пазара най-старото си уиски то е истинска класа

Знаменитости във ваканция през златната ера на 70-те

70-те години на миналия век са може би последната ера, по време на която простосмъртен като нас можеше да види холивудска звезда да се разхожда по парео на улицата или да кара кънки по миниатюрно елече, както и да се препича топлес на плажа. Виж нашата селекция от снимки, която ще ти предаде едно изчезнало, но много приятно чувство.