Струва ли си да прекараш лятото като Instagram турист?

Зад красивите снимки на девствени плажове, дайкирите и усмихнати лица в Instagram стои един печален парадокс

31 юли 2019

И той е, че хората никога не са пътували толкова много и никога не са преживявали толкова малко. Зомбирани от снимане, шерване и отчитане на лайкове, всички ние превръщаме смартфоните си в черна кутия, която единствена пази тайната на това къде сме били и какво сме "видели” с очите си, но не сме регистрирали със сърцата си. 

За да си представиш до каква степен пътуванията на туристите са обусловени от Instagram, само ще ти припомним новия тип услуги, които им се предлагат. Те могат да си наемат инста-фотограф, като цените стигат до 650 долара за два часа.

В много градове това дори се предлага като допълнителна услуга през Airbnb, но съществуват и отделни платформи като Flytographer, създадени с единствената цел да свързват туристи с местни фотографи, пред които новодошлите да позират за Instagram.

Прочети целия текст по темата тук

 

ОЩЕ ОТ Лукс

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Знаменитости във ваканция през златната ера на 70-те

70-те години на миналия век са може би последната ера, по време на която простосмъртен като нас можеше да види холивудска звезда да се разхожда по парео на улицата или да кара кънки по миниатюрно елече, както и да се препича топлес на плажа. Виж нашата селекция от снимки, която ще ти предаде едно изчезнало, но много приятно чувство.

Maйк Тайсън харчи 40 хиляди долара за трева месечно

Легендата на бокса призна това в последната серия на подкаста "Hotboxin’ with Mike Tyson" с участието на рапъра Джим Джоунс