Винилови плочи и баскетбол

Отборът от NBA Минесота Тимбърулвс ще отдаде почит на Принс, като подари на всеки фен по една плоча с парчето на музиканта „Rock and Roll is Alive! (and it lives in Minneapolis)"

През този сезон отборът от NBA Минесота Тимбърулвс организира редица събития, с които да отдаде почит на покойния музикант Принс. Причината за това е, че клубът е от родния щат на Принс - Минесота, където музикантът почина през 2016 г.

В продължение на месец Минесота Тимбърулвс отдават дължимото на огромното наследство на музиканта и влиянието му върху културата на щата. През този сезон в NBA играчите на отбора носят лилави екипи на Nike, защото това бе любимият цвят на Принс.

Винилови плочи и баскетбол
Принс

Откъси от негови песни са ползвани  за отбелязване на начало и край на мачовете на Минесота , както и за сигнали за нарушение, за таймаут  и отбелязано попадение. Във всяка от срещите на клуба са пускани откъси от около 150 парчета на певеца, а феновете гласуват в Twitter за това кои песни на Принс искат да чуят  в мача.

Освен това, на почивката на всеки от мачовете различни изпълнители пеят кавъри на Принс, а диджеят на певеца - DJ Dudley D е нает за музикалното оформление по време на баскетболните срещи.

eee
Официалният екип на отбора на Минесота през сезон 2018/19

Още една изненада очаква феновете на Тимбърулвс преди двубоя срещу Маями Хийт на 5 април. Всеки почитател на отбора, който дойде на мача, ще получи  една колекционерска 7-инчова винилова плоча с парчето на Принс „Rock and Roll is Alive! (and it lives in Minneapolis)". Това е един страхотен жест, който със сигурност би зарадвал Принс, който приживе беше известен като огромен фен на баскетбола.

ОЩЕ ОТ Музика

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Да се върнеш от Отвъдното

Ямайският атлет Кемой Кембъл е бил буквално върнат към живота

Стадион за чудо и приказ

Английският футболен клуб Тотнъм представи своя нов стадион – едно истинско спортно бижу на стойност 1 млрд. евро