Аутдоор фестивал почиства Кресненското дефиле

Този уикенд е Outdoor & White Water Fest, виж програма

Третото издание на Outdoor & White Water Fest ще се проведе на 30 и 31 март в Кресненското дефиле. Програмата на фестивалът за спортове на открито включва рафтинг, парапланеризъм, катерене, слаклайн, както и специални занимания за деца. Един от най-важните му параметри е организираното предния ден, петък, 29 март почистване на река Струма, част от мисията на организаторите да се минимизира човешкият отпечатък и замърсяването в региона.

Аутдоор фестивал почиства Кресненското дефиле

Всички активности по време на двудневния спортен фестивал сред живописната природа ще бъдат заснети с дрон от Drone Events. Като птичият поглед ще бъде достъпен и за публиката, тъй като организаторите съвместно с клуб по парапланеризъм SkyCamp ще предложат възможността за тандемни полети на всички, желаещи да се реят над величествените гледки над Кресненското дефиле.

Outdoor

За феновете на наземните спортове Nomad Team ще предоставят възможност да се впуснат в живописна обиколка с колела между Кресна, с. Влахи и Градешките минерални бани. За любителите на класическите речни забавления ще има уъркшоп за оснoвни техники по оцеляване в бързи води, дихателни практики и стречинг от Машини холидейз, а професионалните гидове както всяка година традиционно ще опитат късмета си в играта Flip и Reflip за обръщане на лодката.

Outdoor

В къмпинг зоната ще има хамаци и състезания по слаклайн от Айляк Хамак, както и предизвикателства от магазини Стената за най-бързо разпъване на палатка и палене на огън с препятствия, придружени с примамливи награди от магазина за спортна екипировка.

Outdoor

Организаторите обещават, че няма да оставят никого жаден и гладен – местната кухня ще бъде представена от Дешка Кротева от с. Горно Драглище, а Центърът за опазване на редки български породи Семпервива ще представят своя проект, както и първокласно кисело овче и козе мляко. Крафт бира и хубава ракия също ще се пият – умерено и с наслада.

Програмата е следната:

Събота, 30 март
11:00 Откриване
11:45 Състезание Флип и рефлип
12:00-13:00 БМЧК Обучение за оказване на пъва помощ
13:00 Рафтинг спускане регата
10:00-15:00 Велотрип Кресна -Влахи-Кресна – Градешки минерални бани
10:00-16:00 Тандемни полети с парапланери
11:00-16:00 Заснемане с дронове
12:00-16:00 Състезание по катерене за деца
12:00-16:00 Каяк забавления
12:00-16:00 Състезания по слаклайн
16:00-17:00 Йога
19:00-3:00 DJ Vankata The turntablist
21:30-22:30 Група Faces
Игри на магазини Стената

Неделя, 31 март
10:00-11:00 Лекция по дрон фотография, парапланери
Йога занимания

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

UEFA разследва Черна Гора за расизъм

През май ще бъде решено дали феновете на балканската страна са обиждали английски играчи в мача от евроквалификациите

Хари Кейн иска да играе американски футбол

Дали след време английският централен нападател ще пожъне същия успех зад Океана, какъвто сега постига като футболист?