Аз съм номер 1

Легендата на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт не страда от скромност и в ТВ предаване определи себе си за най-великия играч в NBA

В активните си спортни години между 1996-2016 г. Коби Брайънт наистина правеше чудеса на баскетболните площадки на NBA. Може би заради всичките си успехи, бившият ас на Лос Анджелис Лейкърс не страда от излишна скромност.

Във вторник Брайънт бе гост, заедно с актрисата и певица Кара Делевин, в The Late Late Show с Джеймс Кордън, където двамата гости бяха предизвикани да играят Истината или се осмеляваш.

Брайънт бе предизвикан да яде от кравешки език, деликатес във Франция, или да отговори на въпроса кой е най-великият баскетболист, играл някога в NBA. Легендарният играч първоначално не поиска да отговори на въпроса, но после промени решението си. В крайна сметка, той класира себе си на първо място, след това Майкъл Джордан, а на трето място – ЛеБрон Джеймс.

Причините за това самочувствие на Брайънт са многобройни. Той спечели титлата в първенството пет пъти с екипа на Лос Анджелис Лейкърс и завоюва два пъти Олимпийските златни медали с националния отбор на САЩ. Освен това, Коби Брайънт е трети във вечната ранглиста на NBA за играчи с най-много отбелязани точки  през цялата им кариера (33643).

Въпросът кой сега е номер 1 в американския баскетбол едва ли ще бъде изяснен някога, но самият Коби Брайънт ще получи още едно признание за приноса си към този спорт - през 2021 г. той ще бъде приет в Залата на славата на NBA.

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Много скъпа целувка

Целувката на Кубрат Пулев му донесе спиране на лиценза в Калифорния и явяване пред щатската Спортна комисия за обяснение

За измами се дават оставки

Президентът на Германския футболен съюз Райнард Гриндел е подал оставка, защото не може да докаже доход от 78 хил. евро