Кои баскетболни звезди ще са в "Space Jam 2"

Създателите на филма са използвали статистически подход, за да изберат най-подходящите играчи от NBA

Стефан Стефанов 12 април 2019

В първия филм „Space Jam" космическите нашественици бяха откраднали баскетболните умения на редица легенди в NBA, като Чарлс Баркли и Патрик Юинг. Сега се готви продължението на филма, а създателите му се чудят как да изберат новите големи играчи в асоциацията, които да изгубят талантите си.

За да направят това, създателите на "Space Jam 2” са разчитали на статистиката за едно подробно изследване. Неговата цел не е била да се намерят най-добрите играчи в NBA, а такива, чийто показатели се доближават до тези на звездите от първия „Space Jam".

След статистическо изследване е станало ясно, че такива играчи в съвремения американски баскетбол наистина съществуват. Баскетболистите, които ще се „разделят" с таланта си в новия филм са ДаМаркъс "Буги" Къзънс от Голдън Стейт Уориърс, Антъни Дейвис от Ню Орлийнс Пеликанс, Тобиас Харис от Филаделфия и центърът на Орландо Мохамед Бамба.

В първата част на филма Майкъл Джордан помогна на Бъгс Бъни и компания да победят извънземните в баскетболен мач, но Въздушния Майк няма да участва в продължението.

Главната баскетболна звезда в "Space Jam 2” ще е ЛеБрон Джеймс от Лос Анджелис Лейкърс, но любопитното е, че той не е избран, заради статистиката. Играчът, чиито профил най-много съвпада с този на Джордан, е Кауай Леонард от Торонто Раптърс.

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Планината от „Game of Thrones" е най-силен

Хафтор Бьорнсон спечели за пети път европейското издание на състезанието за Най-силен човек

Най-дълбокият басейн в света не е само басейн

„Deepspot" ще бъде раят на гмуркачите, а по дъното му ще има хотелски стаи, конферентни зали и фитнеси