Тренировки срещу рака

Изследване на университета в Осака откри, че има връзка между мускулната маса и лечението на болестта

Стефан Стефанов 16 април 2019

Физическите тренировки помагат да направиш бицепси, както и да се поддържаш в отлична спортна форма. Оказва се, че упражненията могат да имат и едно друго, неочаквано важно предимство.

Изследване на учени от университета в японския град Осака, публикувано в „Scientific Reports", е стигнало да заключението, че има връзка между мускулната маса на болни пациенти и успешната им терапия.

Тренировки срещу рака

В изследването учените са изследвали група от 42-ма пациенти с рак на белия дроб. Докторите забелязали, че при 89,9% от пациентите, които имат загуба на мускулна маса, лечението не върви успешно. От друга страна, изследването е показал, че  38% от пациентите, които имат повече мускулна маса, остават в ремисия  една година след лечението, което означа, че наличието на по-голяма мускулна маса може да повлияе положително на лечението.

тренировки 2

Учените от университета в Осака са на мнение, че резултатите от това изследване дават повод липсата или наличието на мускулна маса да се счита за индикатор за успешно лечение от рак.

Всичко това означава, че спортът определено е ключът към възможно по-дългия живот.

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Най-дълбокият басейн в света не е само басейн

„Deepspot" ще бъде раят на гмуркачите, а по дъното му ще има хотелски стаи, конферентни зали и фитнеси

Най-доброто от Южна Америка

Виж петима млади футболисти, които все още играят в Америка, но за тях скоро ще се говори на Стария континент