Най-доброто от Южна Америка

Виж петима млади футболисти, които все още играят в Америка, но за тях скоро ще се говори на Стария континент

Стефан Стефанов 16 април 2019

Европейските първенства са като магнит за талантливи футболисти от Южна Америка и най-добрите от тях най-често приключват кариерите си на Стария континент.

В европейските първенства в момента играят множество страхотни млади таланти от Южна Америка, за които тепърва ще се говори. Ние обаче искаме да ти покажем 5 футболни латино бижута, които все още играят в Америка и очакват своя звезден час. За някои от тях със сигурност ще се говори след време.

Самуел Соса

Възраст: 19 г.

Нападателят на младежкия национален отбор на Венецуела е част от едно вълнуващо футболно поколение, което тепърва ще пише история.

Соса е физически здрав, но същевременно пъргав играч, който има дарбата лесно да се освобождава от противника. Нападателят демонстрира завидна способност за пласиране в наказателното поле, а свободните удари със силния му ляв крак са заплаха за всеки вратар.

На този етап той защитава цветовете на аржентинския Талерес.

Езекийл Барко

Възраст: 20 г.

Техничният аржентинец е много подвижен и опасен с топка в краката, а редица специалисти считат, че той има качества за плеймейкър от рода на  Пабло Аймар и Ариел Ортега от близкото минало.

Барко прави име като играч на аржентинския Индепендиенте и дори бележи от дузпа на финала за Копа Судамерикана през 2017 г. срещу Фламенго.

През 2018 г. Барко премина в американския отбор Атланта Юнайтед срещу 16 млн. долара. Представянето му в САЩ обаче е толкова добро, че е напълно възможно  съвсем скоро той да заиграе някъде в Европа.

Ян Карлос Хуртадо

Възраст: 19 г.

Младият играч на аржентинския Химнасия и Есгрима има всички качества да се превърне в надежден централен нападател.

Хуртадо е висок над 1, 8 м. и като че ли е създаден за сериозни сблъсъци на терена. Неговата борбеност му помага в играта в защита, а добрата линейна скорост дава възможност на венецуелеца да изнася топката бързо.

Темпераментът на Хуртадо е единственото, което може да му изиграе лоша шега.

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Тренировки срещу рака

Изследване на университета в Осака откри, че има връзка между мускулната маса и лечението на болестта

Не се снимай с Дрейк, за Бога!

Спортните фенове се забавляват с „проклятието на Дрейк", според което отборът на всеки спортист, който се снима с рапъра, претърпява неочаквано поражение