Вратарят ще изпълни прекия свободен

Виж кой е вратарят, който е вкарал най-много голове от пряк свободен удар в цялата история на футбола

Работата на вратаря е да предотвратява голове, не да ги отбелязва, но, както винаги, има изключения. Изключенията на този пост във футбола обаче са такава рядкост, че имената им се помнят завинаги от феновете.

Мнозина биха посочили парагваеца Хосе Луис Чилаверт като най-смъртоносния вратар в историята, защото той е единственият страж, който е отбелязвал хеттрик в един мач. Но познавачите на играта знаят, че вратарят- голмайстор е друг. И също е легенда.

Вратарят ще изпълни прекия свободен
Роджерио Сени

Роджерио Сени не е много популярен в Европа, но името му е изписано с големи букви в историята на бразилския футбол, а за феновете на Сао Пауло той е богоподобен. Вратарят е истинска легенда на отбора, за който  печели 20 трофея в 1257 изиграни срещи между 1997-2015 г.

ОЩЕ ОТ Спорт и здраве

НАЙ-НОВО ОТ ESQUIRE

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Тотнъм срещу историята

Отборът от Лондон направи зашеметяващ обрат срещу Аякс във втория мач между тях от полуфиналите на Шампионската лига и отива на първия си финал в турнира

На полуфинал с Esquire Gentelmen’s Football Club

Поредното издание на събитието се проведе във вечерта на сблъсъка между Тотнъм и Аякс, а емоциите на терена и пред големия екрана бяха еднакво силни